woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Dave Bautista als JJ in 'My Spy''\ van Peter Segal Foto Filmdepot

De nieuwe James Bond komt nu pas half november

13 juni 2020 (Hennie van der Zouw)

Eindelijk, de bioscopen zijn weer open, wel met aanpassingen aan de corona-regels, maar toch: ‘we kunnen weer naar de bioscoop.’ Als je echter op de website van Pathé keek, was het aanbod beperkt. Sommige films had ik al gezien voordat het corona-gedoe begon en andere reeds aangekondigde films zijn uitgesteld. Bijvoorbeeld de nieuwe James Bond, die komt nu pas half november uit.

Er was er eentje die me wel interessant leek, de trailer was in ieder geval veelbelovend: ‘My Spy’ van regisseur - geen familie van Steven Segal - Peter Segal.

Ik ging naar de website van Pathé en las even door wat ze aangepast hebben. Oké, dan ook maar online een kaartje regelen. Zondagavond zeven uur leek me wel geschikt, dan kon ik na afloop van de film ook mijn zoon nog even ophalen. Het paste goed na elkaar. Het was mijn eerste bioscoopbezoek sinds lange tijd  en gewoon omdat het gezellig was, had mijn vrouw voor mijn vertrek ook nog een heerlijke kaasfondue gemaakt.

Om ongeveer tien voor zeven, want je mag niet eerder dan een kwartier van te voren aanwezig zijn, liep ik naar de ingang van de bioscoop. Bij de deur werd gelijk mijn digitale kaartje gescand en mocht ik doorlopen. Het was niet druk, maar iedereen die ik tegenkwam, hield netjes de anderhalve meter in de gaten. ‘My Spy’ draaide in een van de bovenste zalen, dus eerst een stukje trap en daarna de roltrap en zo kwam ik bij de zaalingang. Schuin voor de ingang stond een tafeltje met een bordje erop waarop stond dat je even moest wachten en dat vervolgens een medewerker je een plaats zou wijzen. Dat ging snel, al na enkele seconden kwam een jongen uit de zaalopening en wees me op een plattegrondje mijn plaats. Ik wilde graag iets meer in het midden zitten en dat was geen probleem. Hij wees me de plek in de zaal aan en ik zeeg in de aangewezen stoel in een rij net boven het midden. Op gepaste afstand zaten nog een paar mensen en er kwamen er nog wat binnen maar erg druk was het niet. Toen de film begon, waren er zo schat ik hooguit 25 mensen.  

Tijdens de film verbaasde ik me over de rol van Dave Bautista, die ik alleen maar kende uit films met veel actie. Ook Kirsten Schaal in de rol van een wat onhandige CIA-agent was best wel goed, maar zij werd net als alle andere acteurs in deze film omvergeblazen door Chloe Coleman als Sophie. ‘Hoe dat gaat,’ verklap ik niet, ga hem zelf maar zien.

Rond negen uur was de film afgelopen en verliet ik ook gelijk de bioscoop. Ik haalde als gepland mijn zoon op en waren tegen tien uur weer thuis. We werden daar verwelkomd door de nog aanwezige geur van de kaasfondue en het was  bijna alsof ik niet weggeweest was. Opnieuw werd het gezellig. Maar toch, deze film had ik niet willen missen en de medewerkers van Pathé hadden het prima voor elkaar.  

Chloe Coleman steelt de show in 'My Spy' hier tegenover Dave Bautista als JJ  Foto Filmdepot

Lees meer over:

bioscoop My Spy Pathé
Deel dit bericht met je vrienden!