woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

De Marathon voor het allerlaatst in Luxor

8 september 2017 (de Redactie)

Deze week staat De Marathon voor de laatste keer in het Luxor Theater. We sluiten de serie op zaterdag 16 en zondag 17 september af met twee bijzondere workshops rond deze succesvoorstelling. Zaterdag dag zijn ook gratis proeflessen voor het nieuwe seizoen van de Luxor Musical Academy.

De Marathon: laatste kans
De filmhit veroverde vele harten en is vertaald naar een voorstelling die fantastisch wordt ontvangen door pers en publiek (al 45.000 bezoekers in Rotterdam!).

John Buijsman is een van de hoofdpersonen van de voorstelling, samen met Kees Boot, Dennis Willekens en Noël van Santen. Deze week staat de voorstelling voor de laatste keer in het Luxor Theater.

> T/m za 16 sept | De Marathon, 20.00u, nieuwe Luxor

Workshops in het Luxor Theater.
Altijd al willen weten hoe het is om in een grote productie zoals De Marathon te spelen? Dan is dit de kans om de voorstelling vanuit een andere kant de bekijken. Het Luxor Theater gaat dit seizoen workshops organiseren waarin het publiek echt een kijkje achter de schermen krijgt. In de maand september staat de voorstelling: De Marathon centraal.

- Workshop acteren en regiseren:

Elzelien Peters is regie-assistent en medeverantwoordelijk voor het script en regie van De Marathon. Samen met hoofdrolspeler John Buijsman vertelt zij over het beginproces van de Marathon en hoe de eerste repetities verliepen. Daarna gaan de deelnemers samen met John een scène uit de voorstelling spelen en repeteren. De workshop wordt afgesloten op het toneel van het nieuwe Luxor Theater met een scène in het echte decor.

> Za 16 sept | Workshop acteren en regiseren, 13.30u, nieuwe Luxor

- Workshop decor ontwerpen:

Matthijs van Cruijssen is verantwoordelijk voor het decorontwerp van De Marathon. Hij gaat alles vertellen over het proces van het bouwen van een decor. Vanaf het schetsen en ontwerpen tot het eindresultaat. Hierna zullen de deelnemers ieder een eigen scène uit de voorstelling kiezen en ontwerpen zij daarvoor een passend decor. Er wordt afgesloten met een rondleiding op het toneel.

> Zo 17 sept | Workshop decor ontwerpen, 13.30u, nieuwe Luxor 

Luxor Musical Academy

Zingen! Dansen! Acteren! Vanaf oktober 2017 starten Luxor weer met de Luxor Musical Academy. Verschillende musicalklassen én een musicalkoor in het Luxor Theater in Rotterdam voor iedereen tussen de 4 en 80 jaar. Alle musicalklassen en het koor werken toe naar de spectaculaire Luxor Showcase in het oude Luxor Theater. Voor de Musical- en opleidingsklassen zijn zaterdag 16 september gratis proeflessen.

Musicalklassen (4 tot 12 jaar) | GRATIS PROEFLES op 16 september 2017

Opleidingsklassen (12 tot 21 jaar | GRATIS PROEFLES op 16 september 2017

Musicalkoor (21 - 80 jaar) | Inschrijving is helaas gesloten

Meer informatie op luxortheater.nl/musicalacademy

Het programma

T/m za 16 sept | De Marathon, 20.00u, nieuwe Luxor

Za 16 sept | Workshop acteren en regiseren, 13.30u, nieuwe Luxor

Za 16 sept | Proeflessen Luxor Musical Academy, diverse tijden, nieuwe Luxor

Zo 17 sept | Workshop decor ontwerpen, 13.30u, nieuwe Luxor

Deel dit bericht met je vrienden!