donderdag 2 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

De jaarlijkse Marten Toonder herdenking op 2 Mei 2019

26 april 2019 (de redactie)

Ook dit jaar zal de Marten Toonder herdenking plaats vinden op 2 Mei bij het monument ‘Hommage aan Marten Toonder’ op het Marten Toonderplein (tussen de Markthal en Station Blaak) hier in Rotterdam. (Bron bovenste foto: Wikipedia, dit is een foto van Marten Toonder uit 1972)

16:00 uur: Leesmanifestaties bij het Marten Toondermonument. Liefhebbers van het werk van Marten Toonder lezen een stukje uit hun meest geliefde Stripverhaal uit de Bommelsaga voor. Reeds hebben zich gemeld Jana Beranová, Joop van de Hor, Hugo Verbrugh, Hein Meijers, Jolanda Setz, Rob de Moes, Gerard Peet, Hans Verstraate

Maar er kan nog altijd iemand bij. Iedereen is welkom

Komt dat beluisteren!

Op het eind van de Manifestatie trekken wij achter Reinier van Mourik aan, die de Wammes Waggelmars Anijs op zijn harmonica speelt, naar de vlakbij gelegen Gemeentebibliotheek voor de Marten Toonderlezing.

16.30 uur: In de Desideriuszaal van de Gemeentebibliotheek houdt Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder, de jaarlijkse Marten Toonder lezing, die ditmaal als onderwerp heeft ‘Marten Toonder en Rotterdam’.

Wat zijn de sporen in het werk van Toonder, die met Rotterdam te maken hebben?

Wat betekende Rotterdam in het persoonlijke leven van Marten Toonder?

Op de foto: Wim Hazeu de biograaf van Marten Toonder (Foto: wimhazeu.nl)

Toegang gemeentebibliotheek: Gratis

17.30 uur: Nazit

Onderschrift bij deze foto: Viering van de 100ste verjaardag van Marten Toonder in 2012. Op de voorgrond Jos Valster van het trio De Gehoorgangsters en Manuel Kneepkens met bloemen (Foto Rinus Vuik)

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!