vrijdag 20 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Doelen Kapsalon om 13.15 met muziek RPHO Academy. Foto ©RonaldG

De Doelen Studio voor één dag kapsalon, maar wel uur korter dan gepland

19 januari 2022 (een van de redacteuren)

(Update 19 jan. 17 uur):  Rond 16.00 uur in plaats van de beoogde 17.00 uur is gestopt. Er zijn intussen BOA's langs geweest. Vervolgens heeft de Doelen daarna telefonisch het verzoek gekregen om te stoppen. De directie besloot daaraan te voldoen. Ook theater Walhalla op de Kaap deed mee aan de actie en moest voortijdig afbreken.   

(verscheen op 17 jan. update 19 jan) Verschillende gemeenten hebben aangekondigd te gaan handhaven op de Kapsalon Theateractie vandaag. Onder meer Amsterdam, Utrecht, Apeldoorn, Den Haag, zouden gaan handhaven. In het Amsterdamse concertgebouw, vanochtend even omgedoopt in 'Kapsalon Concertgebouw' werd ondanks het eerdere verbod van Burgemeester Halsema, vanochtend niet gehandhaafd. Om 11 uur was de actie afgelopen. In de Rotterdamse Doelen begint de actie om 1 uur. Als alles volgens plan gaat wordt de actie om 5 uur vanmiddag beéindigd. Het is op dit moment niet bekend of de gemeente actief gaat handhaven. Het was dus tijd voor een Doelencoupe.

Doelen Kapsalon om 13.17 met muziek RPHO Academy. Foto ©RonaldG

Kapsalon De Doelen 

In navolging van de landelijke Kapsalon Theater actie, een initiatief van theatermakers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, wordt de Doelen Studio aanstaande woensdag omgetoverd tot beautysalon.

In navolging van de landelijke Kapsalon Theater actie, een initiatief van theatermakers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge, werd de Doelen Studio op woensdag 19 januari even omgetoverd tot beautysalon. Een plek waar geknipt, gelakt, gevlochten en gepamperd werd door een aantal hair & nails specialisten uit Rotterdam en op hoog niveau werd gemusiceerd door de Young RPHO Academy. 

Achteraan de rij
De Doelen doet mee aan de actie om op ludieke wijze de aandacht te vestigen op de cultuursector die keer op keer achteraan de rij staat wanneer het om versoepelingen gaat. Directeur Janneke Staarink: “De culturele sector heeft zich steeds streng aan alle regels gehouden en het werd weer tijd dat we van ons laten horen. Dat cultuurbezoek veilig kan is in de afgelopen 2 jaar wel bewezen. Het is niet langer te verteren dat de sector niet gelijkgeschaard wordt aan andere van belang zijnde sectoren. We zijn geen schreeuwers, maar een ludiek signaal om de aandacht op onze musici en organisaties te vestigen leek ons niet meer dan gepast.”

Vlechtjes
Kappers die meedoen zijn onder meer Kim Kloppers, nagelstudio Daisy Nails en Francis Muskiet. Deze laatste is een grote favoriet bij kinderen vanwege de kleurige vlechtjes die zij in hun haren knoopt. De Doelen Studio Kap- en Nagelsalon zal zich aan dezelfde corona regels houden als de reguliere kapperszaken en nagelstudio’s die sinds zaterdag 15 januari wel weer open mogen. Dit in tegenstelling tot de musea, theaters en concertzalen.

Onder de noemer Kapsalon Theater laten meer dan dertig theaters op het podium kappers, masseurs en  schoonheidsspecialisten hun klanten verzorgen.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!