zaterdag 23 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Woonwijk in Utrecht Foto Ruben Alexander CC

Corona nauwelijks van invloed op huizenmarkt

4 augustus 2020 (een van onze verslaggevers)

Corona lijkt nauwelijks invloed te hebben op de huizenprijzen, die stijgen gewoon in hetzelfde tempo door. De stijging van huizenprijzen vormt in grafiek uitgezet sinds 2016 tot heden een vrijwel rechte lijn. Ook de afgelopen maanden weken daar niet vanaf.

7,6% prijsstijging koopwoningen

Het CBS meldt: 'Bestaande koopwoningen waren in juni 7,6 procent duurder dan in juni 2019. De prijsstijging is nagenoeg hetzelfde als in de voorgaande maand. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster'. Als je naar de cijfers van he CBS kijkt is de verandering vrijwel nul. Wat blijft is de regelmatig doorgaande prijsstijging. 

Meer beweging

Aan de ene kant zijn mensen die door de onzekerheden rond de crisis een geplande koop uitstellen, aan de andere kant zijn er mensen, vaak starters op de woningmarkt, die juist nu, door de hier en daar stagenerende markt de kans krijgen en kopen. Dat lijkt bevestigt te worden door de stijging van het aantal transacties op de woningmarkt. In juni werden 17.722 woningtransacties geregistreerd. Dat is ruim 14 procent meer dan een jaar eerder. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn 106.502 woningen gewisseld van eigenaar, bijna 7 procent meer dan in dezelfde periode van 2019.

Bevestiging trend

Dat bevestigt alleen maar de trend waarin het bezit van huizen als beleggings- en pensioenobject alleen maar meer zekerheid lijkt te geven. 

Zie ook:

Lees meer over:

corona huisvesting
Deel dit bericht met je vrienden!