zaterdag 11 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Coolsingel wordt dure stadsboulevard

16 december 2016 (door de redactie)

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar de renovatie van de Coolsingel is uiteindelijk deze week toch door de gemeenteraad van Rotterdam geaccepteerd. De singel in het hart van het centrum van der stad wordt volgens de gemeente ‘een fraaie stadsboulevard’. 

De oppositie (18 stemmen) bestaande uit PvdA, SP, VVD, GroenLinks en Partij voor de Dieren was vooral tégen vanwege het uit de hand lopen van de kosten die inmiddels zijn opgelopen tot 58,1 miljoen euro, 11 miljoen méér door onvoorziene uitgaven aan onder meer aan tramrails en ondergronds. De voorstemmers waren met zijn vijfentwintigen van de coalitiepartijen Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA.

Volgens wethouder Adriaan Vissers (Binnenstad en Financiën) was de Coolsingel nog de ‘missing link’ in het opknappen van het stadscentrum. ,,De vernieuwde Coolsingel draagt na de grootschalige opknapbeurt straks bij aan een aantrekkelijke binnenstad waar bezoekers langer verblijven met alle economische spin-off van dien.’’

De uitvoering van het project start in april 2017 en duurt waarschijnlijk drie jaar. De belangrijkste weg in Rotterdam wordt een boulevard waar fietsers en voetgangers ruim baan krijgen. Alleen bestemmingsverkeer wordt in principe nog toegestaan. De adviessnelheid wordt 30 kilometer per uur.

De gemeenteraad stemde vandaag met een nog grotere meerderheid in voor de bouw van het nieuwe veertig meter hoge Collectiegebouw bij museum Boymans van Beuningen. Het glasgebouw is – op z’n Rotterdams – al omgedoopt toto ‘glazen bloempot’. De kosten vallen ook al 9,2 miljoen euro hoger uit en gaan ruim 60 miljoen euro bedragen. Maar dan is er ook iets gezichtsbepalend.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven