vrijdag 18 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

College: geen problemen in Rotterdam

1 maart 2010 (door de redactie)

Het gaat goed met Rotterdam. Fantastisch misschien wel. We vormen een gelukkig volk dat haast geen problemen heeft.

Ga maar na. Er blijven meer Rotterdammers in de stad wonen. En er zijn meer Rotterdammers aan het sporten. En er is een recordaantal bijstandsklanten geplaatst. En ook nog minder voortijdig schoolverlaters in Rotterdam en omstreken. En het nieuwe architectuurbeleid van de gemeente stimuleert de kwaliteit en het talent in de stad.

Dat u het maar weet. Het is wijsheid die gehaald is uit de stroom aan persberichten waarmee de gemeente Rotterdam de Rotterdammers deze dagen overspoelt, niet toevallig kort voor de raadsverkiezingen van 3 maart. En we deden nog maar een bescheiden greep.

 

Want we moeten allemaal weten dat dit college het fantastisch heeft gedaan in de afgelopen vier jaar. Het zal er bij ons ingepompt worden, links- of rechtsom. Er is helemaal niks mis met de stad. In het stadhuis zetelen alleen maar kanjers van bestuurders, die geweldig over ons zielenheil hebben gewaakt. Die er voor zorgden dat er geen probleem meer bestaat in het gebied tussen Oosterflank en Oud-Mathenesse. Duidelijk?

Zo’n 25 jaar geleden telde Rotterdam zes kranten waar je voor moest betalen. Er waren toen drie voorlichters in dienst bij de gemeente Rotterdam. Anno 2010 is er nog maar één krant waar geld voor op tafel moet worden gelegd en maakt de gemeente Rotterdam, inclusief diensten, deelgemeenten, en dergelijke, het salaris over naar 160 voorlichters.

Het is verkiezingstijd. Dus is het handig, zo denkt het college blijkbaar, om die voorlichters te gebruiken voor de blijde boodschap. Vlak voor de verkiezingen moeten ze aan het werk om het volk te vertellen hoe geweldig het beleid van de afgelopen vier jaar is geweest.

Vraag 1: Zijn die voorlichters er ook voor dit soort propaganda? Ontsla ze dan maar, want politieke partijen horen zelf reclame te maken. Dat hoort niet te gebeuren op kosten van de burger.

Vraag 2: Is het, afgemeten naar het uiterst spaarzame gebruik dat kranten van deze berichten hebben gemaakt, sowieso wel zinnig geweest om al die voorlichters hier voor te gebruiken?

 

Deel dit bericht met je vrienden!