donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Closer to Jazz met jamsessies

17 september 2018 (door de Redactie)

Nieuwe stichting brengt knallende jazzmuziek in clubs en cafés

Closer to Jazz maakt jazz toegankelijk voor groot publiek

Rotterdam is sinds deze zomer een stichting rijker. Stichting Closer to Jazz brengt jazzmuziek bij het grote publiek middels programmering midden in de stad, in clubs en cafés. Oprichters van Closer to Jazz zijn de jonge Rotterdamse professionele jazzmusici Thijs Nissen en Mitchell Damen. De twee twintigers willen de populariteit van jazzmuziek een flinke boost geven. “De laatste jaren is een ontwikkeling gaande waarin steeds vaker wordt afgeweken van de kernwaarden van jazzmuziek”, aldus Thijs Nissen. “Closer to Jazz programmeert de meer traditionele en sprankelende dansmuziek die zich kenmerkt door een combinatie van blues, swing-feel, gesyncopeerde ritmes en improvisatie. En dat midden in de stad. Een feestje om mee te maken.” Vanaf woensdag 19 september 2018 vinden wekelijks gratis concerten en jamsessies plaats in Stadsbrasserie Rotterdam. De avonden beginnen om 20:30 uur.


Internationale jazztop & jong talent
Closer to Jazz ontplooit activiteiten om een geliefde muziekstroming onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Onderdeel hiervan zijn de concerten en jamsessies die vanaf 19 september 2018 wekelijks plaatsvinden in Stadsbrasserie Rotterdam. “Hier krijgt niet alleen het Rotterdamse publiek de mogelijkheid om de (inter)nationale jazztop in actie te zien, maar wordt ook een platform gecreëerd voor jong talent”, aldus Mitchell Damen. “Jonge musici die op een podium met de jazzhelden van nu samenspelen en ideeën uitwisselen, dat is geweldig.”

“Het is gewoon top hoe de jongens van Closer to Jazz het allemaal regelen. Die muziek moet gewoon swingen. Dat is precies wat jazz nodig heeft, zeker in een jazzstad als Rotterdam!”

- Ben van den Dungen (Jazz saxofonist / Docent Codarts Hogeschool voor de Kunsten)

Grootser, professioneler en swingender
Al drie seizoenen op rij organiseerden Nissen en Damen jazzconcerten en -sessies onder de naam Jazz Sessions @ Stadsbrasserie Rotterdam (Voorheen In de Doelen). Er werd hierbij samengewerkt met o.a. Benjamin Herman, Peter Beets, Maarten Hogenhuis, John Marshall, Joe Cohn en vele anderen. Met het oprichten van de stichting Closer to Jazz worden de initiatieven van Nissen en Damen nog grootser en professioneler aangepakt. Er zijn zelfs al plannen voor een festival en een talentontwikkelingsprogramma. Closer to Jazz werkt nauw samen met de Doelen, Codarts Hogeschool voor de Kunsten en Stadsbrasserie Rotterdam.

Kijk voor meer informatie en de gehele programmering op closertojazz.nl.


Deel dit bericht met je vrienden!