woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Chinese schrijfster in Rotterdam presenteert…

20 september 2017 (de Redactie)

TIJGERKOP VAN MINGFANG WANG

De eerste Chinese schrijfster in Nederland in 25 jaar

www.mingfangwang.nl

Op dinsdag 26 september verschijnt het debuut van Mingfang Wang, .

Haar collega Lulu Wang geeft over dit boek volgende aanbeveling: ‘Eindelijk een verhaal over Chinezen in Nederland geschreven door een Chinese! Eerlijk en soms zelfs ontwapenend vertelt ze over het wel en wee van een bevolkingsgroep die zelden zijn stem verheft. Via haar pen komt deze groep tot leven, met dezelfde gedachten en gevoelens als anderen maar toch anders dan anders.’

Mingfang vertelt in haar boek Tijgerkop openhartig over de uitdagende gebeurtenissen in haar leven. Als meisje van twaalf droomt ze van een leven het paradijselijke Nederland, maar daar aangekomen loopt het allemaal anders. Het lot slaat toe en haar broertje overlijdt. Ze erft zijn restaurant in Hilversum en doet twaalf jaar lang haar best hem te eren door van de zaak een succes te maken. Het verhaal is waar gebeurd en gebaseerd op de ervaringen van de auteur zelf.

Tijgerkop is een vlot geschreven, spannend en amusant verhaal over het leven in de Chinese cultuur in Nederland. Mingfang vertelt graag en aanstekelijk over de wereld die schuil gaat achter de stoïcijnse façade van de Chinese ondernemers, en wil Nederland daarmee kennis laten maken.

Kort na de verschijning van Tijgerkop organiseert Mingfang Wang een extra presentatie in samenwerking met de Vereniging Nederland-China, waarbij de vrouw van de Chinese ambassadeur in Nederland een exemplaar van het boek in ontvangst zal nemen.

Mingfang Wang (1974) is geboren op het Chinese platteland en kwam op haar twaalfde naar Nederland. Ze studeerde aan de Hogeschool van Utrecht en de Universiteit van Leiden. Sinds 2004 runde ze haar restaurant, dat ze in 2016 verkocht. Nu onthult ze op haar YouTube-kanaal de geheimen van de Chinees-Indische restaurantkeuken.

Mingfang woont en werkt in Utrecht (Leidsche Rijn).

Het boek wordt ten doop gehouden tijdens een culinaire boekpresentatie in De Nieuwe Chinese Muur in Rotterdam-Hillegersberg (Bergse Dorpsstraat 47-49). De leiding van de avond is in handen van collega-schrijfster Lulu Wang, die de auteur interviewt en zelf ook een lezing houdt. De presentatie begint om 20.00 uur.

Het boek telt 288 pagina's en kost € 17,95 (isbn 978-94-92179-71-5). De ePub kost € 8,99 (isbn 978-94-92179-73-9).

Deel dit bericht met je vrienden!