woensdag 20 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Campagneposter Sterker door lokaal online winkelen (uitsnede) Afb. Gem. Rotterdam

Campagne om lokaal en online te winkelen

12 november 2020 (de redactie)

De gemeente start deze week een publiekscampagne om Rotterdammers op te roepen lokaal en online te winkelen. Veel lokale ondernemers zien vanwege de coronamaatregelen hun klandizie sterk teruglopen en bieden talloze online mogelijkheden aan om hun waar te verkopen. Hoe meer Rotterdammers daarvan gebruik maken, hoe beter Rotterdamse ondernemers deze winter in coronatijd doorkomen.

Winterprogramma 

De campagne Rotterdam. Sterker door lokaal online winkelen is onderdeel van het Winterprogramma, waarmee het college van burgemeester en wethouders Rotterdamse bewoners en ondernemers tijdens de komende winter zoveel mogelijk verlichting wil bieden. De oproep om lokaal en online te winkelen zal vanaf vandaag op abri’s en informatieschermen door de hele stad en in verschillende (social) media te zien zijn.

Help de lokale ondernemer

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen): “Zo lang we met deze strenge maatregelen te maken hebben zit een dagje shoppen of een bezoek aan een café of restaurant er even niet in. Maar online bestellen bij je favoriete toko, marktkraam of interieurzaak kan gewoon, want de meeste hebben een webshop of een bestelservice. Dus kruip achter je computer of pak je telefoon en help je lokale Rotterdamse ondernemer deze lastige tijd door! En als je eten bestelt, doe het dan direct bij je lievelingsrestaurant of eetcafé zodat zij maximaal kunnen profiteren.”

Rotterdam trekt ondernemers over de digitale streep

Naast deze oproep om lokaal en online te winkelen stimuleert de gemeente ondernemers op verschillende manieren om te digitaliseren of om hun zaak online zichtbaarder te maken. Zo biedt de gemeente met het programma MKB010>>Next betaalbare trainingen in digitale vaardigheden aan, en zijn er nog vouchers beschikbaar van de subsidieregeling voor ondernemers die willen investeren in digitalisering. Ook is er een uitgebreide digitale goodiebag met tips voor ondernemers in coronatijd.

 

Zie ook:

Lees meer over:

Rotterdam samenleving Lokaal
Deel dit bericht met je vrienden!