dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Café 'De Walenburg' lanceert Tinus bier

14 augustus 2017 (Marcella Deen)
Rotterdam is afgelopen donderdag een lekker blond biertje rijker: het Tinus bier. Tinus staat voor Tinus Bosselaar, de fameuze linksbuiten van Sparta uit de vijftiger en zestiger jaren. Dit bier wordt exclusief in café De Walenburg getapt.Vincent Bek, de uitbater vond dat het tijd werd voor een Spartabier. Het knaagde aan zijn Spartahart dat er wel twee Feyenoord biertjes werden getapt in Rotterdam, maar geen Spartabier. Het Coentje en De Kromme bier hebben er nu een 'broertje' bij, en van de eerste editie van 1.000 liter vloeit 25 cent per biertje naar de Stichting Alzheimer Nederland.

Deze keuze is niet een willekeurige: Tinus Bosselaar is een levend Sparta icoon die lijdt aan de ziekte van Alzheimer, hetgeen hem niet weerhield om samen met echtgenote Loes, zoon Eric en kleinkinderen aanwezig te zijn bij de introductie van zijn biertje. Spartataxi-chauffeur Hans Hazebroek leverde het gezelschap keurig af bij café De Walenburg, en bracht het,na een zeer geslaagde avond ook weer naar huis.Tinus genoot zichtbaar van deze introductie, en ook Loes had het prima naar haar zin. Spartaspeler Thomas Verhaar kwam ook even langs om Tinus Bosselaar te feliciteren met het naar hem vernoemde bier.


Het Tinus bier vloeide rijkelijk, en volgens kenners een prima biertje dat getapt wordt in een zogenaamde Rotterdammertje. Rotterdamser kan niet!

Onze fotograaf Rinus Vuik was aanwezig en maakte een fotoverslag.

Tinus en Loes Bosselaar

Vincent Bek van De Walenburg heet Tinus Bosselaar welkom

Spartataxi chauffeur Hans Hazebroek met 'buddy' Tinus Bosselaar

Het zoveelste 'proost moment',Tinus Bosselaar geniet zichtbaar. De dame links is Maartje Nab-vd Ham, een nicht van Tinus Bosselaar!

Proost Tinus!

Gezellige drukte voor café De Walenburg

Tinus Bosselaar, met vrouw Loes en de kleinkinderen brengt een toost uit op de introductie van het Tinus bier, zijn biertje

Proost!

Tinus Bier!

Twee generaties voetballers: Thomas Verhaar (huidige Sparta) met Sparta icoon Tinus Bosselaar

Nog altijd 'in love' met elkaar

Vincent Bek(links) serveert persoonlijk Tinus en Loes Bosselaar

Einde van een geslaagde introductie, met mooi boeket!


Deel dit bericht met je vrienden!