vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Café Ari slaat een nieuwe weg in

20 september 2017 (de Redactie)

Rotterdamse horeca icoon(Ger Koedam Sr en Jr) start jubileumjaar met onthulling kunstwerken van Jules Deelder en Hans Kleinjan

Op vrijdag 29 september a.s. heropent het bekende stads- en eetcafé Ari aan de Nieuwe Binnenweg in het centrum van Rotterdam opnieuw zijn deuren. Het interieur kreeg de afgelopen maanden een frisse opknapbeurt en werd een nieuw en enthousiast horecateam aangenomen. Hiernaast: Ger Koedam (Foto: Rinus Vuik)

'Aan het café was al enige tijd niets meer gedaan. Met het vijftienjarig jubileum voor deur hebben we eens flink de bezem door de zaak gehaald. De ruimte heeft een meer open uitstraling gekregen met goed zicht van binnen naar buiten, de stad in, en andersom. Het houtwerk werd opnieuw geschilderd, wat niet alleen een verfrissende impuls geeft, maar door het kleurgebruik ook de gezellige en warme uitstraling, met een Rotterdams accent, heeft behouden.


Het terras hebben we vergroot dat qua routing veel gunstiger ligt en bovendien een eyecatcher is geworden. Voor wie bij ons aan de Binnenweg binnenstapt, staat altijd een verse koffie, een uitsmijter of een borrel klaar. Bij de nieuwe medewerkers zit de voor ons typische Rotterdamse bruis en gezelligheid, gastvrijheid en plezier in het DNA. Dat moet ook, want we zijn een plek waar je, met welke achtergrond of uit welke generatie dan ook, gegarandeerd nieuwe mensen ontmoet en waar oude bekenden op je wachten.’ aldus Koedam jr.

Heropeningsprogramma vrijdag 29 september 2017
Om 20.15 uur vindt de officiële onthulling plaats van het gedicht 'Rotterdam' van en door Jules Deelder op de deur van het café dat eigenhandig door Jules hierop is geschilderd. Aansluitend wordt om 20.30 uur de - door de nationaal en internationaal vermaarde Rotterdamse kunstenaar Hans Kleinjan - bewerkte piano onthuld met een live optreden van de getalenteerde zangeres Roza Lozica (bekend van o.a. The Voice en vocalist van Shirma, Mr. Probz, Joss Stone en Alain Clarck).

Jules Deelder (Foto: Rinus Vuik)

De centrale presentatie is in handen van de Rotterdamse 'vliegende reporter' Jack Kerklaan. Het programma wordt afgesloten met de bekendste dansklassiekers uit de jaren '70 t/m 2000, gedraaid door de huis-DJ's van Café Ari. De toegang is gratis, de dress code is: Tenue de Ville.

Over Café Ari
De Pui, De Stoep, Radio Café Rijnmond, De Lijst, De DansSalon, Het Maastheater en Club Now & Wow; het zijn stuk voor stuk horeca-hoogtepunten waar Ger Koedam sr. in het verleden een voortrekkersrol speelde. Met Café Ari op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan, zetten Ger Koedam senior én junior die traditie voort. Café Ari - in de volksmond kortweg Ari genoemd - is onder hun leiding in afgelopen veertien jaar uitgegroeid tot een begrip. Voor vele bekende en onbekende Rotterdammers geldt het café als een tweede huiskamer en die stadse gezelligheid trekt ook steeds meer de aandacht van toeristen.

Links Hans Kleinjan,2012(Foto: Rinus Vuik)

Over Hans Kleinjan
Mensen uit het centrum kennen Hans Kleinjan misschien vooral als tandarts. Een bezoek aan de tandarts levert meer op dan een fris gebit. Bij Hans Kleinjan verwonder je je tijdens de behandeling om de kunst boven en naast je. Kunstenaar en tandarts zijn heeft volgens Hans grote overeenkomsten: “Het is beide een heel creatief proces waarbij je een continue reeks van problemen tot een esthetische oplossing probeert te brengen. De denkpatronen werken hetzelfde, het is alleen een ander product.”

Over Jules Deelder
Met zijn zwarte kleding, glad achterovergekamde haar, sikje en donkere zonnebril is de Rotterdamse dichter Jules Deelder een opvallende verschijning. Hij omschrijft zichzelf als een ‘aucteur’, een auteur die gelezen, gezien en gehoord moet worden. Hij verwierf de bijnaam ‘De Nachtburgemeester van Rotterdam' en is naast dichten en schrijven tevens een fanatiek jazz-drummer en heeft hij een schat aan kennis over deze muziekstijl.

Over Roza Lozica
Ze is pas 26, maar heeft al een behoorlijk cv opgebouwd. Als achtergrondzangeres werkte ze onder meer samen met Mr. Probz, René Froger, Glennis Grace en Alain Clark. Met laatstgenoemde produceerde ze een paar jaar geleden haar eerste EP. Landelijke bekendheid verwierf zij door haar deelname aan 'The Voice of Holland' waarin zij tijdens haar Blind Audition drie coaches wist te overtuigen.

Roza Lozica (Foto: Youtube)

Deel dit bericht met je vrienden!