zaterdag 22 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

In het hart van Europa’s grootste containerhub Bld PoR

Busan Port Authority opent 30.000 m2 groot distributiecentrum op Maasvlakte

3 november 2021 (een van de redacteuren)

Tijdens een feestelijke ceremonie opende Busan Port Authority afgelopen week  officieel het BPA Rotterdam Logistics Center. Het 30.000 m2 grote distributiecentrum is gevestigd in Distripark Maasvlakte West en draagt bij aan kortere, efficiëntere logistieke ketens tussen Korea en Europa.

Busan Port Authority was de eerste klant van het inmiddels volledig uitgegeven Distripark Maasvlakte West. Dit terrein van 78 hectare groot is logistiek gezien een van de toplocaties in Nederland. Bedrijven die zich hier vestigen zitten letterlijk midden in het hart van Europa’s grootste containerhub, waar alle grote Europese economieën binnen 24 uur bereikbaar zijn. 

Distripark Maasvlakte West

Distripark Maasvlakte West bevindt zich op steenworp afstand van hoogfrequente deepsea-, shortsea-, binnenvaart- en spoorverbindingen. Ook ligt het nieuwe Distripark heel gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte. Daarnaast verbindt de Betuweroute als goederenspoorlijn de Maasvlakte met het Europese achterland. Met alle (deepsea)terminals nabij, ligt de geloste lading in een oogwenk in het distributiecentrum, met als resultaat korte betrouwbare en daarmee veilige logistieke ketens.

Zie ook:

Lees meer over:

korea Maasvlakte
Deel dit bericht met je vrienden!