woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Budget Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten verhoogd

13 juli 2021 (een van de redacteuren)

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten met de ongelukkige afkorting TONK bedoeld voor huishoudens die in hun inkomsten getroffen zijn door de coronacrisis, werkte niet erg. Opgezet begin dit jaar, goed bedoeld: om mensen te helpen, vaak ZZP-ers, die  vaste lasten als hypotheek of huur niet meer konden betalen. Al snel werd duidelijk dat de TONK enerzijds minder vaak werd aangevraagd dan gedacht, en anderzijds dat de hoogte van de financiële tegemoetkoming sterk per gemeente verschilde.

Bekendheid en budget moesten omhoog. Het kabinet verdubbelde het budget naar 260 miljoen euro. Minister Koolmees ging veelvuldig met bestuurders van gemeenten, VNG en Divosa in gesprek over de inzet van de regeling.

Voorwaarden TONK in Rotterdam: 

  • U woont in Rotterdam.
  • U of uw eventuele partner was op 1 januari 2021 18 jaar of ouder.
  • U woont in een zelfstandige woonruimte.
  • Uw inkomen is vanwege corona met minimaal 15% gedaald.
  • Uw woonlasten zijn daardoor minimaal 35% van uw inkomen.

Er zijn 4 bedragen: € 750, € 1.500, € 2.250 of € 3.000. De hoogte van het bedrag hangt af van hoe groot uw huishouden is: 1 persoon of meer personen. En van de verhouding tussen uw inkomen en uw woonlasten.

De TONK-regeling is, net als de andere regelingen uit het steunpakket, verlengd tot en met 30 september van dit jaar. Huishoudens in financiële nood kunnen dus langer gebruik maken van de ondersteuning.

Meer info over TONK in Rotterdam vindt u hier

Zie ook:

Lees meer over:

coronacrisis TONK huishoudens
Deel dit bericht met je vrienden!