woensdag 19 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Nieuw Kralingen in vogelvlucht met links de verlegde Bosdreef Bld Gem. Rotterdam

Bouw woonwijk naast Kralingse Bos begonnen

6 januari 2022 (een van onze medewerkers)

Onlangs is de bouw van het nieuwbouwproject Nieuw Kralingen is begonnen. Met de eerste stap  worden 80 sociale huurwoningen, 40 middenhuurwoningen, 10 vrije sector huurwoningen en 43 koopwoningen in verschillende typen gebouwd.

Hiermee worden de eerste 173 van de in totaal 800 nieuwe woningen aan de westkant van het Kralingse Bos gebouwd. Deze komen op het voormalige bedrijventerrein, waar nu nog onder meer de Stadskwekerij Rotterdam gevestigd is. Om dit mogelijk te maken, wordt de Bosdreef verlegd in noordwestelijke richting. Hierdoor grenst de nieuwe wijk straks direct aan het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.

Bouw woningen

De sociale huurwoningen komen in het noordwestelijke deel van de wijk te liggen. De Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK) bouwt deze voor de woningcorporatie Woonstad. Binnenkort start ook de bouw van het appartementengebouw voor middenhuur woningen. Het gebouw komt bij de entree van de nieuwe wijk, ongeveer op de plek waar het Wellant College stond.

De koopwoningen gingen al in april 2021 in de verkoop. De verwachting is dat vanaf de eerste helft van 2023 de kopers hun sleutel krijgen.

Volgende deelgebied

In het nieuwe jaar start de verkoop van respectievelijk 17 en 47 woningen in het volgende deelgebied van Nieuw Kralingen, 'Op de kop van de Avenue'. Meer informatie over de ontwikkeling van Nieuw Kralingen en dit deelgebied is terug te vinden op nieuwkralingen.nl.

Zie ook

Zie ook:

Lees meer over:

woningbouw
Deel dit bericht met je vrienden!