dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Het nieuw te bouwen complex met 162 koop en 133 huurwoningen. Impressie AM en Heimans

295 nieuwe woningen Laan op Zuid - 2e Rosestraat

13 januari 2022 (een van de redacteuren)

Eind november is de ontwikkelcombinatie bestaande uit AM en Heijmans gestart met de bouw van 295 woningen in het project Imagine in Rotterdam. Daarvan zijn 162 woningen koop en 133 huur, die laatsten geexploiteerd door Vesteda. Ook zijn er 120 parkeerplaatsen en 1.500 m2 commerciële ruimte. Het gebouw wordt klimaatadaptief, krijgt een collectieve binnentuin, bewoners kunnen gebruikmaken van deelmobiliteit en de appartementen worden energiezuinig. 

295 woningen

Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat. Het energiezuinige appartementencomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen die op straatniveau worden verbonden door een gebouw met commerciële en maatschappelijke functies. In totaal komen er 295 woningen in Imagine. De lichte gevelmaterialen maken van Imagine een opvallend nieuw woonicoon aan de skyline van Rotterdam. De appartementen kijken uit op de groene binnentuin, op de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. Imagine is ontworpen door Barcode Architects. De woonoppervlaktes van de koopwoningen variëren van 48 tot 225m2 en de appartementen van Vesteda variëren van 50 tot 95 m2. Imagine biedt een gevarieerde mix aan koop- en huurwoningen en is geschikt voor een breed publiek. De verkoop verloopt succesvol: ruim 80% is al verkocht. Parkeren is mogelijk in de onderbouw, waar ook wordt voorzien in  deelmobiliteit.

 

Eerste steen Feyenoord City

Rob de Jong van het bestuur van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) denkt dat dit een belangrijke mijlpaal voor de gebiedsontwikkeling in dit deel van Rotterdam-Zuid is: "Het eerste bouwproject in Feyenoord City is gestart. Wij zijn daar supertrots op. Een prachtig ontwerp waar erg veel belangstelling voor is. Ik hoop en verwacht dat dit gaat gelden voor alle projecten die we in deze dynamische  nieuwe stadswijk gaan bouwen."

Ook wethouder Kurvers is trots op dit project: "Imagine heeft een prachtige locatie en valt binnen een ambitieuze gebiedsontwikkeling. Het is onderdeel van Parkstad, maar heeft ook een doorkijk naar Feyenoord City. Met 58 middenhuur- en 55 middeldure koopwoningen is ook een plek gecreëerd voor starters en gezinnen."

AM en Heijmans Vastgoed vormen samen de Ontwikkelcombinatie OCFC. Wilco van den Ban, spreekt namens die combi: "Met de start van de bouw zetten we nu daadwerkelijk de volgende stap om op deze plek in Rotterdam een duurzame binnenstedelijke leefomgeving te realiseren. Een plek waar bewoners alles kunnen vinden: van wonen tot sport en van park tot uitgaan."

Pieter Knauff, CIO van Vesteda: "Imagine zet de toon voor een nieuw woongebied van hoge kwaliteit in Rotterdam. Mede daarom leent dit project zich bij uitstek voor het langjarig investeren van pensioengelden die aan ons zijn toevertrouwd."  

 

 

De bouw is in handen van de bouwcombinatie BAM Wonen en Heijmans.

Zie ook:

Lees meer over:

woningbouw
Deel dit bericht met je vrienden!