vrijdag 20 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Bld VM uit Jeugdjournaal via YT

Boosterprik zonder afspraak

17 januari 2022 (een van de redacteuren)

Zonder afspraak naar een van de zeven boosterlocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond. Vanaf maandag 17 januari is dit mogelijk voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Omdat de piek van de boostercampagne achter de rug is, is er weer ruimte om zonder afspraak binnen te lopen. Een legitimatiebewijs en mondkapje zijn nodig om de prik te kunnen krijgen.

Iedereen die dat wil, kan nu langskomen voor een eerste, tweede of boosterprik. Wie langer dan drie maanden geleden een coronabesmetting of -vaccinatie kreeg, komt in aanmerking voor de booster. Een boostervaccinatie pept de afweer tegen het coronavirus als het ware weer op. Hiermee wordt de verspreiding van het virus beperkt. Door de booster te halen draag je bij aan het beschermen van de samenleving. De omikronvariant die op dit moment heerst is minder gevaarlijk, maar geeft nog altijd een kans op ziekenhuisopname of long-covid.

Afspraak voor de boosterprik

Mensen die al een afspraak hebben staan, blijven welkom op het afgesproken tijdstip. Een afspraak maken is ook nog steeds mogelijk. Dit kan online of telefonisch via het landelijke afsprakennummer 0800-7070.

Meer informatie over de boosterprik en op welke locaties in de regio dit kan, staat op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond: Ggdrotterdamrijnmond.nl/boosterprik.

Zie ook:

Lees meer over:

corona vaccinatie Booster
Deel dit bericht met je vrienden!