zaterdag 18 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Foto door Ossip van Duivenbode

Boijmans: Zilveren Opening Depot 25, 26 en 27 september

15 juni 2020 (de redactie)

In het laatste weekend van september is het lege depotgebouw te bezoeken. Drie dagen lang openen de ‘simsalabim’ spiegeldeuren en kun je het unieke gebouw van binnen bekijken. Uiteraard is ook een bezoek aan het dak met de daktuin mogelijk waarbij je geniet van het uitzicht over de stad Rotterdam.

Na de Zilveren Opening sluiten de deuren weer voor langere tijd en start Boijmans met de inhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken uit de collectie en de inrichting van het depot. Om vervolgens in het najaar van 2021 écht open te gaan.

Informatie over de openstelling

De Zilveren Opening is de eerste openstelling van het nog in afbouw verkerende Depot Boijmans Van Beuningen, waarin de architectuur van het gebouw maar nog zonder de collectie aan het publiek wordt getoond. Wegens de maatregelen ten gevolge van de coronapandemie is nog niet te zeggen hoe deze Zilveren Opening zal plaatsvinden, via een livestream of - leuker - met duizenden Rotterdammers over de vloer, maar Boijmans zorgt ervoor dat je in het laatste weekend van september het gebouw van binnen te zien krijgt. Houd de website in de gaten voor de actuele informatie.

 

Deel dit bericht met je vrienden!