woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Boek & Meester verwelkomt Italiaanse topauteur Sandro Veronesi

23 januari 2020 (de redactie)

Op vrijdag 28 februari is de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi te gast in WORM bij de eerste Boek & Meester van 2020. Veronesi won voor zijn (verfilmde) roman Kalme chaos (2006) de prestigieuze Premio Strega. Het vervolg Zeldzame aarden (2015) werd in Nederland bekroond met de Europese Literatuurprijs. Vorig jaar verscheen het pamflet Blaffende honden, waarin de auteur ten strijde trekt tegen het inhumane havens-dichtbeleid van vice-premier Matteo Salvini, ‘die man die de zee niet kent’.

Eind februari verschijnt de nieuwe grote roman van Sandro Veronesi. De kolibrie is een prachtige vertelling over de hartenklop van het bestaan. Hoofdpersonage Marco Carrera heeft een leven van verlies en pijn, maar toch valt hij niet. Zijn hectische bewegingen stellen hem in staat om te overleven. Eigenlijk is Marco een kolibrie, een van de kleinste vogels ter wereld, in staat om schijnbaar bewegingsloos in de lucht te hangen.

Interviewer Ernest van der Kwast spreekt met Sandro Veronesi over zijn boeken en zijn schrijverschap, over Italië, en over de pen als wapen.

Kaarten voor het gesprek zijn voor 11 euro verkrijgbaar in de ticketshop.

Deel dit bericht met je vrienden!