woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Diet van Vetzel

Blauwe rozen, maar dan in het Engels

9 januari 2015 (door Geert-Jan Laan)

Onlangs is in Rotterdam een opmerkelijk boekje verschenen. Het is geschreven in het Engels door de in Rotterdam woonachtige Diet van Velzel. De titel is dus niet blauwe rozen, maar Roses are Blue. Uitstekend Engels, dat wel.

 

Het is een verzameling sprookjes. Soms gedateerd in het verleden, soms in het heden en soms in de toekomst. Het gaat over onderwerpen van alle tijden zoals de liefde, arrogantie, klassenverschillen maar ook actuele zaken zoals klimaatverandering, obesitas, schuld en obsessies.

Rotterdams decor

De leeftijden en de geslachten variëren sterk. Soms breekt ook een Rotterdams decor door. Zo speelt het openingsverhaal in een sjiek warenhuis the Beehive, waarin we gelijk de pashokjes in de Rotterdamse Bijenkorf herkennen. Het handelt over een jonge vrouw, eigenares van een eigen bedrijf, die een verleidelijke jurk uitzoekt om daarmee een meneer, kort gezegd, in het nest te krijgen.
Dat lukt in eerste instantie niet, maar uiteindelijk belandt ze in bed bij een jonge medewerker van haar eigen bedrijf. Na het liefdesspel fluistert hij in haar oor: ,,Nu heb ik toch wel recht op een salarisverhoging van 200 euro in de maand?”

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en kost 12 euro. Nadere inlichtingen zie ook www.dietvanvelzel.nl of op facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven