maandag 18 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Bijzondere voordracht stadsgedicht 4 mei

3 mei 2019 (de redactie)

Tijdens de dodenherdenking in de Laurenskerk en op Plein1940 wordt het gedicht van stadsdichter Dean Bowen niet door hemzelf voorgedragen, maar door vier collega's uit de Rotterdamse letterensector. Hiermee wil Dean de meerstemmigheid van de stad laten zien en horen.

Dean schreef voor de dodenherdenking van dit jaar het herdenkingsgedicht 'of een nieuwe stilte'. Hij merkte dat er tijdens het schrijfproces veel vragen naar boven kwamen. Bijvoorbeeld hoe het is om te herdenken voor de huidige inwoners van Rotterdam, waarvan velen de Tweede Wereldoorlog niet hebben meegemaakt. Het gedicht maakt duidelijk dat iedere oorlog en iedere gruwelijkheid waar ook ter wereld het verdient om herdacht te worden. 

Foto links: Simone Atangana Bekono (©lebowskipublishers.nl) en foto rechts: Elten Kiene (©eltenkiene.nl)

Of een nieuwe stilte
Het viertal dat het gedicht 'of een nieuwe stilte' voordraagt op 4 mei bestaat uit Simone Atangana Bekono, Bas Kwakman, Mariana Hirschfeld en Elten Kiene. Een divers gezelschap dat Dean met grote zorgvuldigheid heeft samengesteld. Ieder nemen zij een passage van het gedicht voor hun rekening. Het programma op 4 mei start om 18.15 uur in de Laurenskerk en om 19.30 uur op Plein1940.

Foto hierboven: Mariana Hirschfeld (Bron: youtube.com)

Foto hierboven: Dean Bowen tijdens Rotterdams Boekenbal (©Rinus Vuik)

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!