maandag 6 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Bijzondere 2e World Ports Classic

31 augustus 2013 (door de Redactie)

De Belg Jelle Wallays heeft de eerste etappe van de tweede editie van de wielerkoers World Ports Classic (Antwerpen-Rotterdam-Antwerpen) gewonnen. Hij finishte 28 seconden voor Greipel die de sprint van het poloton won.
De rit kreeg een bijzondere wending toen 50 kilometer voor de finish de kopgroep een verkeerde afslag op een rotonde nam.
De organisatie ontdekte de fout (grap? sabotage?) voordat het peloton aan de afslag kwam en hing de pijlen weer recht. Hierdoor legde het achtervolgende peloton 2 kilometer meer af dan de kopgroep. Het publiek langs dat kleine deel van het 165 kilometer lange parcours heeft de kopgroep nooit gezien.

Naast een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders waren ook Jan Jansen, Joop Zoetemelk en Roger de Vlaminck bij de finish aan de Boompjes in Rotterdam aanwezig. Zaterdag is de tweede en laatste etappe terug naar Antwerpen.

Foto’s: Rinus Vuik

Hier is het peloton van de 2e World Ports Classic, vlak na de start tussen Poortugaal en Hoogvliet, zaterdagochtend weer op weg naar de finish in Antwerpen. Foto: Rinus Vuik

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road