woensdag 16 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Kop in kwestie in 'Estado de Sao Paulo'. Screenshot V&M

Beterschap voor Bolsonaro

10 juli 2020 (Han van der Horst)

Veel tegenstanders van de Braziliaanse president Bolsonaro hopen dat hij zijn trekken thuis krijgt, nu hij zelf door het Covid-19 virus is getroffen. De Estado de S. Paulo, een beschaafd en nogal behoudend dagblad, verzet zich daar tegen. In het hoofdcommentaar wordt gesteld dat je in een beschaafde maatschappij niemand de dood toewenst.

Daarna roept de krant in herinnering hoe Bolsonaro zichzelf in dit opzicht gedraagt. Destijds, zo stelt het commentaar was hij geobesedeerd door president Fernando Henrtique Cardoso, de voorganger van Lula aan het eind van de vorige eeuw. Het militaire regime had hem destijds moeten fusilleren samen met 30.000 medestanders. President Delmsa Rousseff wenste hij een dodelijke kanker toe.

Nu hij zelf corona heeft, bagatelliseert Bolsonaro de ziekte. Hij steekt bovendien de loftrompet van het door Trump ook al aanbevolen hydroxychlorquine, dat blijkens medisch onderzoek de patiënt uitsluitend belast met vervelende bijwerkingen.

Niettemin wenst de Estado de S.Paulo president Bolsonaro een spoedig herstel toe. Oppositie betekent niet dat je de methodes en de normloosheid van je tegenstander overneemt.

Lees meer over:

coronavirus Bolsonaro
Deel dit bericht met je vrienden!