dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Bedreiger Grafisch Lyceum aangehouden

18 maart 2009 (de redactie)

De politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden die het Grafisch Lyceum in Rotterdam en een school in Hilversum zou hebben bedreigd. Het gaat om een 28-jarige man uit Hilversum. Hij zit vast in Rotterdam. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De politie beveiligde de afgelopen twee dagen drie vestigingen van de school in Rotterdam. Aanleiding waren dreigementen op een Amerikaanse website waarbij de naam van de onderwijsinstelling werd genoemd. In het dreigement werd ook gesproken over eerdere schietincidenten op scholen. Daarbij werd het bloedbad in het Zuid-Duitse Winnenden aangehaald.

De 17-jarige ex-leerling Tim Kretschmer doodde daar vorige week vijftien personen, voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd joeg. Het dreigement van de Hilversummer, dat via een niet beveiligd netwerk van buren was gepost, werd overigens direct van het internet gehaald.


Van begin af aan schatte de politie in dat van een groot gevaar geen sprake was. De agenten waren vooral uit voorzorg aanwezig, aldus de school. De politie heeft, nadat de man in zijn woning was aangehouden, onmiddellijk alle beveiligingsmaatregelen opgeheven.

Het onderzoek is nog niet klaar omdat de rechercheurs niet uitsluiten dat de man nog meer bedreigingen heeft geuit. Wat vaststaat is dat de kosten van het onderzoek en de beveiliging op hem worden verhaal

 

Deel dit bericht met je vrienden!