maandag 17 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Eindhoven (Stationshal) een van de plaatsen waar demonstraties het meest gewelddadig waren dit weekeinde. Still YouTube Studio040

Rust in het land naast heftige lokale rellen. Van Enschede en Eindhoven, tot Urk en Amsterdam

25 januari 2021 (de redactie)

Vooral stilte en uitgestorven straten tussen 9 uur 's avonds half vijf 's ochtends. Overdag is het haast overal rustig. Haast, want de uitzonderingen zijn hier en daar heftig en soms verwerpelijk gewelddadig. 

Intussen stuit de avondklok ook een deel van de mensen tegen de borst. Dat zijn mensen die wel een noodzaak inzien van bestrijding van de corona-epidemie, en ze gaan niet de straat op.  

Daarnaast heb je mensen die tegen coronamaatregelen in het algemeen zijn, tegen vaccinatie. Dat kan je vreemd vinden of juist normaal, wat het ook is, dat mag, dat mag je uiten. Daar mag je en kan je, voor of tegen, je stem over laten horen. Daar mag je, voor of tegen, demonstreren.

Tegelijk worden er vernielingen aangericht, zijn er mensen die een dergelijk protest aangrijpen om los te gaan: met wapens, boksbeugels, die vanuit uiteenlopende motieven, die vanuit onvrede, woede en agressie tegen 'het systeem'. Dat lijkt in Eindhoven met de vernielingen en plundering gebeurd te zijn. Vernieling, plundering, geweld, bedreiging  kunnen niet, mogen niet. Zo simpel is dat.

Stationshal Eindhoven een van de plaatsen waar demonstraties het meest gewelddadig waren dit weekeinde. Still YouTube Studio040

 

 

Zie ook:

Lees meer over:

Protest demonstratie corona
Deel dit bericht met je vrienden!