donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Authentiek Italiaans in Scheepvaartkwartier

26 september 2018 (door de Redactie)

Maasstad Italiaanse deli rijker. De bijzondere kazen van Fromagerie L’Amuse nu exclusief verkrijgbaar in Rotterdam.

Op 22 september opende HM magazijn haar deuren in het sfeervolle Scheepvaartkwartier. In een historisch pand aan de Westerkade 24 kunnen zowel food professionals als amateur koks hun hart ophalen aan de authentieke Italiaanse producten van La Prosciutteria. Bovendien kun je bij HM Magazijn als enige plek in Rotterdam terecht voor de bijzondere kazen van Fromagerie L’Amuse van Betty Koster die in onze hoofdstad al wereldberoemd is.


HM Magazijn is een initiatief van Gerlof Menkveld en Dimitri Houtman, beiden ervaren ondernemers en smaakmakers in Rotterdam. Met dit initiatief willen ze een plek creëren waar iedereen terecht kan voor bijzondere en authentieke producten: professionals uit de hospitality- en foodbranche, chefs die inspiratie willen opdoen maar ook thuiskoks die ieder denkbaar eetmoment graag aankleden met lekkers uit Italië. Iedereen is welkom. “Dat maakt ons magazijn een aanwinst voor Rotterdam. Mensen mogen alles proeven zodat ze alleen kopen wat ze het allerlekkerst vinden”, vertelt Dimitri Houtman. “En alleen producten waarvan onze harten sneller gaan kloppen zie je terug in de winkel. Uiteraard moeten ze geproduceerd zijn grande amore voor de perfecte authentieke smaak”, vult Gerlof Menkveld aan. “Voorheen was het assortiment van La Prosciutteria alleen toegankelijk voor professionals. Dankzij HM Magazijn kan nu iedereen genieten van onze ruime keuze in bijzondere vleeswaren, wereldberoemde olijfolies en overheerlijke antipasti.”

Bijzonder is dat de producten van kaasfenomeen Betty Koster, eigenaresse van Fromagerie L’Amuse, ruim vertegenwoordigd zijn in het magazijn. Menkveld: “Betty biedt een absoluut ongeëvenaarde selectie van de allerbeste kazen uit Europa, veelgeprezen door (top)chefs en Bourgondiërs. HM Magazijn fungeert als Rotterdamse ‘dependance’ en levert deze kazen ook aan restaurants in onze regio.”

HM Magazijn verzorgt ook workshops en op afspraak proeverijen.

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag of op afspraak

Westerkade 24, Rotterdam

0629075170 (Gerlof Menkveld)

magazijn@magazijnhenm.nl

Deel dit bericht met je vrienden!