vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Tash Aw

Auteurs Tash Aw en Cees Nooteboom bij Boek & Meester

17 november 2019 (de redactie)

Boek & Meester luidt het einde van het jaar in met de komst van twee
internationaal gelauwerde auteurs. Op 23 november is de Maleisische
schrijver Tash Aw te gast in Melly op de Witte de Withstraat. Voor zijn
romans The Harmony Silk Factory (2005) en Five Star Billionaire (2013) ontving Tash Aw diverse prijzen, waaronder de Whitbread Award en de Commonwealth Writers’ Prize. Beide romans werden ook genomineerd voor de Man Booker Prize. Tash Aw groeide hiermee uit tot een ware literaire sensatie in Zuidoost-Azië. Zijn nieuwste roman Wij, de overlevenden (2019) is 'een indrukwekkende schets van ongelijkheid, discriminatie, racisme en machtsmisbruik: het andere gezicht van het trotse, opkomende Azië.' (De Volkskrant). Interviewer Ernest van der Kwast spreekt met Aw over zijn boeken en schrijverschap en over de migrantencrisis en het toenemende racisme om ons heen.

Op 9 december organiseert Boek & Meester i.s.m. het Rotterdamsch
Leeskabinet een special rondom de reisverhalen van Cees Nooteboom. De omweg naar Santiago (1992) is een van de mooiste reisboeken van de Nederlandse literatuur. Ook nu nog, op 86-jarige leeftijd, reist Nooteboom de wereld over. Dit jaar verscheen de bundel Japan en in 2018 betoverde de meester van het literaire reisverhaal de lezer met Venetië, de leeuw, de stad en het water. De geboren verteller spreekt in Arminius over reislust, ontroerende ontmoetingen en zijn liefde voor andere culturen.

Ter ere van deze schrijvers van wereldformaat biedt Boek & Meester een speciale combiticket aan die voor slechts €15,- toegang geeft tot beide
interviews. Deze speciale tickets zijn verkrijgbaar in de Ticketshop

*Liefhebbers die reeds een ticket voor Cees Nooteboom hebben gekocht
kunnen aan de deur bij Tash Aw voor €5,- naar binnen.

Deel dit bericht met je vrienden!