donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Arnon Grunberg in Arminius

30 augustus 2018 (de Redactie)

Literatuurprogramma Boek & Meester ontvangt twee topauteurs in het nieuwe seizoen. Op 18 september vertelt Arnon Grunberg in Arminius over zijn nieuwe roman Goede mannen. Een week later, op 25 september, wordt de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti in het Bibliotheektheater geïnterviewd over zijn bestsellers De acht bergen en De buitenjongen.

Organisator en interviewer Ernest van der Kwast kijkt uit naar de komst van beide literaire grootheden. ‘Dit is een droomstart van het nieuwe seizoen.’ Arnon Grunberg is een veelvuldig bekroond romanschrijver. Hij schrijft daarnaast korte verhalen, columns, essays en reportages. Zijn werk is in 29 talen vertaald. Hij woont en werkt in New York. Begin september verschijnt zijn nieuwe roman Goede mannen.


Paolo Cognetti brak internationaal door met De acht bergen. De rechten werden aan bijna veertig landen verkocht en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega en de Prix Médicis étranger. In Nederland riep het Boekenpanel van DWDD het uit als Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 125.000 exemplaren verkocht. In juni verscheen De buitenjongen in Nederlandse vertaling, een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie. Het boek vormt een logisch geheel met de bestseller De acht bergen.

De kern van Boek & Meester wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Uiteraard signeren de auteurs na afloop hun boeken.

Boek & Meester #20 – Arnon Grunberg

datum: dinsdag 18 september 2018

locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam

aanvang: 20:00 uur / deuren open: 19:30 uur

toegang: € 10,-


Boek & Meester #21 – Paolo Cognetti

datum: dinsdag 15 september 2018

locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam

aanvang: 20:00 uur / deuren open: 19:30 uur

toegang: € 10,-

meer info / kaarten: www.boekenmeester.nl

Boek & Meester wordt mede mogelijk gemaakt door de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Nederlands Letterenfonds.

Deel dit bericht met je vrienden!