zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Armoede en schuld, de schaamte voorbij

21 november 2018 (de Redactie)

Verzuipen in schulden en rekeningen. Alleen maar overleven en de ene rekening na de andere binnen zien stromen. Bijna niet meer kunnen voorzien in basisbehoeften zoals eten en kleding. Geen uitweg meer zien.


Deze Femme-X Editie heeft als thema Armoede en Schuld. Een belangrijke topic die steeds meer mensen treft. In Rotterdam is het zelfs zo erg dat deze stad behoort tot de gemeenten met het hoogste aantal huishoudens met een langdurig laag inkomen.

Het hebben van problematische schulden heeft niet alleen gevolgen voor een huishouden maar ook voor de innerlijke rust en vrede van een persoon. Soms kan men zelfs ziek worden door alle stress en piekeren. Elke brief die binnenkomt gaat op een stapel en wordt niet geopend. Hartkloppingen als de deurbel gaat uit angst dat er weer een deurwaarder voor de deur staat. Wachten op de dag dat de huisuitzetting plaatsvind of wanneer het licht word afgesloten. Eten halen bij de voedselbank omdat er gewoonweg geen geld is om hierin te voorzien.

Zo zijn er aantal voorbeelden van de gevolgen. Tijdens deze Femme-X Editie gaan we de schaamte voorbij en zullen wij deze zware topic bespreken.

Zoals je gewend bent van Femme-X hebben wij een aantal spreeksters uitgenodigd die hun real story komen vertellen over dit onderwerp. Daarnaast zijn er een aantal organisaties en instellingen aanwezig die handige handvaten geven.

FEMME-X/ 24 NOVEMBER/ 15:00-19:00/ INSPIRED TO INSPIRE/ REAL TALK

Location: VDR CENTRE

Pelgrimstraat 11

3029 BH Rotterdam

More info: FB Femme-X

Tickets: 10 euro

Deel dit bericht met je vrienden!