dinsdag 24 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Antoinette Laan. Foto website VVD Rotterdam

Antoinette Laan wordt wethouder in Schiedam

6 april 2021 (Han van der Horst)

Antoinette Laan, voormalig VVD-corifee in de Rotterdamse gemeentepolitiek is sinds vandaag wethouder in Schiedam. Ze vervangt haar partijgenoot Fahid Minhas die vorige week naar de Tweede Kamer is vertrokken. In Schiedam spreekt men van stuivertje wisselen omdat Laan op haar beurt het parlement verlaten heeft. Meer dan een periode heeft zij het er niet vol gehouden. Op de kandidatenlijst voor 17 maart prijkte haar naam niet meer.

Van 2010 tot 2014 was Antoinette Laan op de Coolsingel wethouder van sport, recreatie, kunst en cultuur. Ook zat zij een tijd de raadsfractie van de VVD voorIn Schiedam krijgt zij van de vertrekkende Minhas de portefeuilles, bouwen, wonen, ruimtelijke ordening en maritieme ontwikkeling.

Volgend jaar zijn er alweer gemeenteraadsverkiezingen. Het is onduidelijk of de ambities van mevrouw Laan verder reiken dan de huidige raadsperiode. Als ze definitief voor Schiedam zou kiezen, oogt dat niet als een promotie.

Opmerkelijk: haar man Jock Geselschap is in 2016 acht weken lid van de Tweede Kamer geweest toen hij op kon treden als vervanger van de vertrekkende Michiel van Veen. Hij heeft sinds 2015 namens de VVD zitting in het Hoogheemsraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

 

Zie ook:

Lees meer over:

Schiedam vvd wethouder
Deel dit bericht met je vrienden!