woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Foto: rotterdam.sp.nl

Alle honderd Magis medewerkers in dienst bij gemeente Rotterdam

29 januari 2020 (de redactie)

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om alle 102 medewerkers die voorheen in dienst waren bij Magis, in dienst te nemen bij de Gemeente Rotterdam. Ook alle activiteiten en werksoorten neemt de gemeente over. Magis wordt vervlochten met Rotterdam Inclusief, het gemeentelijke arbeids-ontwikkelbedrijf in oprichting.

Twee jaar geleden besloot de gemeenteraad, nadat Magis010 als onderneming ging stoppen, om de medewerkers en de activiteiten over te nemen in een BV. Nu wordt de volgende stap gezet; een volledige integratie van Magis met het arbeids-ontwikkelbedrijf in oprichting Rotterdam Inclusief, het eerdere SW bedrijf van de Gemeente Rotterdam.

Wethouder Richard Moti (o.a. Werk en Inkomen) is een groot voorstander van de samenvoeging: “Op deze manier zorgen we ervoor dat Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben, zich kunnen ontwikkelen en aan de slag blijven. Iksamenvoeging: “Op deze manier zorgen we ervoor dat Rotterdammers die een steuntje in de rug nodig hebben, zich kunnen ontwikkelen en aan de slag blijven. Ikgeloof er in dat iedereen een talent heeft. Door leren en ontwikkelen te stimuleren.

Wethouder Arjen van Gils (o.a. Organisatie): “Ik vind het belangrijk dat we investeren in één organisatie waar werk en ontwikkeling centraal staan. Magis draagt hier positief aan bij. Daarnaast is dit een mooie aanvulling op de op de participatie- en ontwikkeltrajecten, die we al aan werkzoekenden aanbieden”.

In het werk verandert er niet veel voor de 102 medewerkers. Wel in de arbeidsvoorwaarden, want per 1 juli 2020 komen de medewerkers officieel in dienst bij de gemeente Rotterdam. Ook al het werk is overgenomen en blijft daarmee voor de medewerkers hetzelfde. Deze werkzaamheden lopen uiteen van schoonmaak, groenonderhoud, handyman en bouw.

 

Deel dit bericht met je vrienden!