woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

De Ever Given Afb. al jazeera via YT

Achtersteven MV Ever Given losggetrokken: 'Niet te vroeg juichen,' waarschuwt Peter Berdowski

29 maart 2021 (een van onze medewerkers)

De containerreus Ever Given is gedeeltelijk losgetrokken zo lieten verschillende bronne weten op maandagochtend. De scheepvaart door het uiterst belangrijke transportkanaal is nog steeds geblokkeerd. Aan weerszijden wachten honderden schepen  en per dag gaan miljarden aan gederfde inkomsten verloren. 

Ook de boeg van het schip die zich diep in de oostoever van het kanaal had geboord is gedeeltelijk los geraakt. Dat is ook te zien  op een satelietkaartje van MarineTraffic.com. Dit bedrijf houdt live kaarten bij van de locaties van alle zeeschepen rond de wereld. 

Ook aan de boeg moet enige beweging geweest zijn, immers als de achtersteven een meter of 80 het kanaal in draait, beweegt het hele schip, inclusief de boeg mee. Het gewicht van het 400 meter metende schip beladen met 20.000 containers is echter enorm. Peter Berdowski van Boskalis zei op NOS Radio 1 Journaal dat de voorsteven nog muurvast zit op de oever.  Boskalis is zeeslepers en ander matiaal betrokken bij het vlot trekken van Ever Given. 

Hieronder een recente video van de Qatarese TV zender Al Jazeera op YT

Zie ook:

Lees meer over:

haven scheepvaart
Deel dit bericht met je vrienden!