vrijdag 20 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Aangifte via webcam verder uitgebreid

11 april 2011 (de redactie)

ROTTERDAM – Door aangifte te gaan doen bij de politie via de webcam (link: www.politie-rotterdam-rijnmond.nl) kunnen in de toekomst veel meer agenten de straat op. Vanaf vandaag is de politie van Rotterdam-Rijnmond gestart met een pilot.

De bedoeling is dat na een geslaagde proef op den duur zo’n 60 procent van de burgers via deze webcam vanuit huis vrijwel alle delicten kunnen aangeven.

,,Snel en gemakkelijk’’, aldus de politie die daarmee ook lange wachttijden op de politiebureaus zelf wil voorkomen.

,,Indien de populariteit van het elektronische aangifte doen aanzienlijk toeneemt, dan kunnen zo’n 100 politiemannen extra worden ingezet om veldwerk te doen.’’ Zo meldde de radionieuwsdienst van RTV-Rijnmond vandaag.

Via internet was het al mogelijk om eenvoudige delicten te melden, maar vanaf nu kan bijna alles worden aangegeven. Zeker ook voor zaken waar verzekeringswerk mee is gemoeid.

Ook draadloos

Uitzonderingen worden gemaakt voor zedenzaken, geweldsmisdrijven of aangiftes tegen naaste familieleden. Die moeten zoals vanouds lopen via de politiebureaus zelf.

Volgens de politie kan de webcamverbinding tot stand worden gebracht via zowel een vaste als een draadloze verbinding. Dee afdeling politievoorlichting: ,,U kunt dus met een computer of een laptop met webcam vanuit huis, werk of een buiten gelegenheid met WIFI-verbinding de aangifte doen. Voorwaarde is wel dat het feit in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft plaats gevonden.’’

Live contact

Via www.politie-rotterdam-rijnmond.nl klikt u op ‘aangifte doen’. Direct is daar te zien of er een webcamloket beschikbaar is. Via een muisklik kan dan verbinding worden gemaakt. Daarna bestaat er ‘live contact’ met een politiemedewerker die de aangifte opneemt.

De aangifte via de webcam kan zeven dagen per week worden gedaan, tussen 08.00 en 22.00 uur.

De pilot duurt van 11 april van dit jaar tot aan begin januari 2012. Na afloop van de melding vindt er en evaluatie plaats hoe en of de politie effectief doorgaat met deze manier van aangifte doen.

Telefonisch aangifte doen tijdens deze proefperiode is ook mogelijk via 0900-8844. Samen met de politiemedewerker kan dan het beste worden bekeken op welke manier aangifte doen het beste is, afhankelijk van de situatie. Het is daarna eveneens mogelijk om meteen een afspraak te maken.

 

Deel dit bericht met je vrienden!