De Maaszwamburger is er!

11 maart 2022 door Manuel Kneepkens

De Maaszwamburger als gerealiseerd  door kokkin Tineke de Lange van Tienkookt www.tienkookt.com

Maaszwamburger

150 gram bulgur
500 ml paddenstoelbouillon
2 uitjes, fijn gehakt
400 gram oesterzwam
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 eieren
4 gram gefermenteerde zwarte bonen, fijn gehakt
2 theelepels crispy chilipeper in olie
1 scheut sojasaus naar smaak

Spoel de bulgur in een zeef en doe het in een kom
Giet hier de kokende paddenstoelbouillon op
Dek af met wat vershoudfolie en laat ze 2o minuten weken
Voel of de korrels gaar zijn en giet ze zo nodig nog wat af

Laat goed uitlekken

Bak in wat olie op matig vuur de ui en de knoflook
Scheur de oesterzwammen naar het steeltje toe
in reepjes
Bak de reepjes oesterzwammen mee in de pan
voor 8 minuten
Voeg tevens  de zwarte boontjes en chiliolie toe
Schep goed door op matig vuur
Proef en voeg zonodig nog wat sojasaus
voor het zout
Laat even afkoelen
Klop de eieren en voeg toe aan het paddenstoelmengsel
Meng goed en laat terugkoelen in de koelkast
Verdeel de koude massa in kwarten
Verwarm wat olie in de bakpan
Vul een stekertje met het paddenstoelmengsel
Druk goed aan en bak voorzichtig goudbruin

Misomayonaise maak je door een deel mayonaise met een deel miso
te mengen

Proef en maak op jouw smaak

Zeewiersalade en gemarineerde gember kun je vinden in een grote Chinese supermarkt

Rooster of  grill het broodje even en lag daar vervolgens de gebakken burger op

Breng verder op smaak met de mayonaise, rettich, zeewier, gember, lenteui en
geroosterd sesamzaad

Bon appetit!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.