Spannende Feyenoord - PSV in Eindhoven onbeslist

15 maart 2021 door H.V. Anderz
Berghuis zette Feyenoord op voorsprong Bld NOS sport via YT

PSV-Feyenoord zonder winnar en ander sportnieuws van afgelopen week

In een bloedstollende wedstrijd hebben PSV en Feyenoord deze zondagmiddag 14 maart met 1-1 gelijkgespeeld. Vooral voor rust kregen beide ploegen volop kansen. Berghuis zette Feyenoord na 15 minuten met een mooie krul op voorsprong. Dat was volledig tegen de verhouding in; PSV was tot dan toe de baas geweest en had al twee keer kunnen scoren. Een schot van Max ging rakelings naast en Malen faalde oog in oog met doelman Marsman. De voorsprong werkte bevrijdend voor de bezoekers, die nu kans op kans kregen: zo waren Linssen, Sinisterra en Geertruida heel dicht bij de 0-2. Maar plots sloeg PSV toch toe. Uit een slim passje van Götze wipte Malen de bal beheerst binnen. En de kansen bleven komen. Kort voor rust stuitte Linssen op Mvogo, kort na rust hield Marsman Malen van scoren af. Marsman hield met hulp van de paal ook een inzet van Madueke uit zijn doel. De meeste druk kwam nu van PSV, terwijl de Rotterdammers zonder veel effect op de counter loerden. Bij een corner was het wel bijna raak: Kökcu mikte meteen op doel, Mvogo bokste de bal weg. PSV kon de druk niet handhaven en de bezoekers doken af en toe weer op in de buurt van de vijandelijke zestien. Daar kwam de Eindhovense verdediging niet door in de problemen. Aan de andere kant oogde ook de PSV-aanval minder scherp; beide ploegen waren moegestreden en namen genoegen met slechts 1 punt..

Sparta schuift thuis in het Kasteel RKC met 2-0 opzij

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond 13 maart dankzij een 2-0 thuiszege op RKC Waalwijk verder afstand genomen van de degradatiezone. De eerste helft was het bekijken niet waard. Elk risico werd gemeden en door de vele lange ballen kwamen de beide defensies geen moment in de problemen. Het enige schot op doel was van Thy, die daarbij ook nog eens buitenspel stond. Beugelsdijk maakte er na de pauze met een kopbal uit een vrije trap van Laros Duarte 1-0 van en dat was zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst. RKC was via Daneels (hij schoot op aangeven van Anita net over) dicht bij de 1-1. Smeets strafte in blessuretijd een misverstand tussen doelman Lamprou en Touba af.

Kralingers winnen met 2 – 0 van Jong Utrecht

Vrijdagavond 12 maart won Excelsior op Woudenstein met 2-0 in de eerste divisie van Jong Utrecht. In de elfde minuut opende Zwarts de score en in de tweede helft maakte in de 53 ste minuut Niemeyer de score compleet. Na deze overwinning bevindt Excelsior zich op de negende plaats in de stand van de Keuken Kampioen Divisie.

Karsdorp blijft tot 2025 in Rome

Rick Karsdorp heeft vrijdag 12 maart zijn contract bij AS Roma verlengd. De ex-Feyenoorder (26) heeft tot 2025 bijgetekend bij de club uit de Serie A. De rechtsback staat al sinds 2017 onder contract bij AS Roma, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Feyenoord.

KNVB: punt achter zaalcompetities

De hoogste zaalvoetbalcompetities worden dit seizoen niet meer hervat. De KNVB heeft er een punt achtergezet nu de bestaande coronamaatregelen tot eind maart zijn verlengd, zo laat de KNVB vandaag, woensdag 10 maart weten. Er vindt dit seizoen geen promotie en degradatie plaats. Welke ploeg volgend seizoen in de Champions League spelen zal, hoopt de KNVB uiterlijk half juni te kunnen bepalen door het spelen van play-offs. Kan dat niet dan gaat het ticket naar Hovocubo. Eerder besloot de KNVB al bijna alle competities bij het veldvoetbal stil te leggen. De hoogste jeugdteams  (categorie A) mogen nog wel hopen op hervatting. Na 23 maart valt daarover het besluit.

Moeizame zege Sparta op VVV-Venlo

Sparta heeft dinsdagavond 9 maart ruim afstand genomen van de gevarenzone door VVV in Venlo in  een armetierig duel met 1-0 te verslaan. VVV drong Sparta de bal op. De bezoekers konden er weinig mee; Kirschbaum werd in de eerste helft alleen door Harroui aan het werk gezet. De snelle Roemer was bij een van de spaarzame counters de enige VVV'er die iets kansrijks kon creëren. Na rust had ook Okoye iets te doen. Hij keerde een schot van John en een kopbal van Van Crooy. Nu was Sparta lange tijd onzichtbaar, maar het kreeg hulp van De Graca die de bal knullig in eigen doel schoot. VVV leek knock-out, al was Hunte in de extra tijd dicht bij de 1-1. Okoye tikte de bal knap uit de hoek.

Excelsior verliest kansloos bij Almere

Maandagavond 8 maart heft Excelsior een pak slaag gekregen in de Keuken Kampioen Competitie van Almere City: 4 – 1. Slechts Mendes Moreira kon in de 88ste minuut, toen het al 3 – 0 voor Almere stond iets terugdoen: 3 – 1. In de 90ste minuut maakte Yeboah het nog erger voor de Kralingers: 4 – 1. Verheydt van Almere City miste in de 30ste minuut ook nog een penalty.