Sportweek in review: Miljoenen kijken naar Cricket in Capelle a/d IJssel

21 september 2020 door H.V. Anderz
Sportweek in review: Miljoenen kijken naar Cricket in Capelle a/d IJssel
Cricket, batsman in actie (stockfoto PDP pixab)

Er stonden geen files, de hotels in Zuid Holland en omstreken waren niet volgeboekt maar het is waarschijnlijk dat het de European Cricket Series Capelle weer miljoenen kijkers heeft gehad. Lees meer daarover maar ook over voetbal en atletiek in het sportieve weekoverzicht van H.V. Anderz. 

Feyenoord -FC Twente 

Feyenoord heeft in zijn tweede duel twee punten verspeeld. In De Kuip bleef het tegen FC Twente van Ron Jans op 1-1 steken. Na de heel snelle 0-1 van Cerný, na belabberd verdedigen, herpakte Feyenoord zich. Het kreeg kansen en na een overtreding van Oosterwolde op Geertruida, een penalty. Berghuis faalde, aasde op de rebound en werd daarbij gevloerd door Pleguezuelo, waarna zijn tweede strafschop wel raak was. Feyenoorder Linssen schoot vlak na rust nog over, maar na dat sterke begin zakte de thuisclub weg. De Rotterdammers bleven wel meer in balbezit, maar kregen pas grote kansen in de slotfase, een kopbal van Fer, en in de extra tijd, toen Berghuis er twee miste, en Narsingh er een om zeep hielp.

Arbiter: Van Boekel, Feyenoord won 32 van de 53 eerdere edities, waaronder de laatste vijf. Vorig seizoen werd het 5-1. Feyenoorder Berghuis debuteerde in 2011 in de eredivisie bij Twente. Met   Advocaat als coach verloor Feyenoord nog niet in de competitie (15 duels). Feyenoord (tegen PEC) en FC Twente (tegen Fortuna) begonnen beide met een 2-0 zege aan de competitie. Vorige maand bleven de ploegen in een gezapig oefenpotje op 0-0 steken. 

Hockeyer Rotterdam besmet, duel met Amsterdam uitgesteld

In de hoofdklasse hockey zou zondagmiddag 20 september de wedstrijd tussen Amsterdam en Rotterdam op het programma staan, maar dat gaat vanwege het coronavirus niet door. Bij H.C. Rotterdam is namelijk één speler besmet en zitten vijf spelers in quarantaine.

Vitesse klopt in Arnhem Sparta

(Zaterdag 19 september 2020) Vitesse heeft zaterdagavond 19 september ook z'n tweede duel van het seizoen gewonnen. Sparta Rotterdam werd in Arnhem met 2-0 verslagen. Na een paar speldenprikjes over en weer gooide Tannane het treffen open met een schitterend doelpunt: uit een vrije trap van zo'n dertig meter zwabberde hij de bal onhoudbaar in de kruising. Rayhi was kort daarna dicht bij de 1-1, maar na de tweede gele kaart voor Heylen, die betekende dat Sparta met tien man moest verdergaan, hadden de bezoekers het zwaar. Sparta probeerde erger te voorkomen met een handbalverdediging. Vitesse vond wel wat gaatjes via Darfalou en Openda, maar pas in de slotfase werd het 2-0. Broja scoorde uit de rebound na een gekeerd afstandsschot van uitblinker Tannane.

Arbiter: Kuipers. Vitesse won 17 van de 24 voorgaande edities. Sparta's enige zege in Arnhem was in september 1971 (6-0). Arnhemmer Bosveld (2x), Kowalik (2x), Heijerman en Koudijzer scoorden voor Sparta. Vitesse-Sparta is vorig seizoen niet gespeeld vanwege de coronacrisis. Op Het Kasteel trok Sparta met 2-0 aan het langste eind (Mattheij, Smeets). Vitesse begon de competitie met een 1-0 thuiszege op RKC, Sparta verloor thuis met dezelfde cijfers van Ajax.

KNVB wil Frank de Boer als bondscoach

(Vrijdag 18 september 2020) De KNVB lijkt in zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach uit te komen bij Frank de Boer. De coach en de bond gaan binnenkort in gesprek over die functie, melden afgelopen vrijdag 18 september allerlei media, waarin hij de naar Barcelona vertrokken Ronald Koeman moet opvolgen. Sinds zijn ontslag bij Atlanta United eind juli zit Frank de Boer (50) zonder club. Hij gaf onlangs in een interview al aan open te staan om het Nederlands elftal te leiden. Na zijn prachtige spelersloopbaan bij onder meer Ajax en Barcelona, begon Frank de Boer (112 interlands) zijn carrière als trainer bij Ajax. Hij werd met de club vier keer kampioen, waarna z’n avonturen In Italie bij Internazionale, in Engeland bij Crystal Palace en in Amerika bij Atlanta United niet succesvol waren.

Crickettoernooi Capelle aan den IJssel trekt miljoenen kijkers 

(Vrijdag 18 september 2020) In deze corona-tijd worden veel sportwedstrijden of toernooien vaker online bekeken. Heel opmerkelijk is daarbij het aantal kijkers dat de European Cricket Series Capelle. deze week trekt. Het crickettoernooi  werd live, online uitgezonden en trekt daarmee miljoenen kijkers uit de India, Pakistaan en andere commonwealth landen waar cricket nationaal voor de velen de belangrijkste sport is. 

Spartaan getroffen door Corona-virus

(Vrijdag 18 september 2020) Spartaan Deroy Duarte test positief op corona en mist zaterdagavond de wedstrijd tegen Vitesse waarvan de staf al deels besmet is geraakt. Sparta richting Arnhem voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. De 21-jarige middenvelder hoorde vrijdag 18 september dat hij positief was getest op het coronavirus.

Nederlands Elftal tikje hoger op ranglijst

Het Nederlands elftal is van plaats 14 naar plaats 13 gestegen op de donderdag 17 september gepubliceerde wereldranglijst van de FIFA. Ze staan nu 170 punten achter op de aanvoerder van de Wereldranglijst: Belgie.

Bondscoach

(Donderdag 17 september 2020) Het lijkt erop dat de KNVB in zijn speurtocht naar een nieuwe Bondscoach aan Giovanni van Bronkhorst voorbij gaat, want er zijn inmiddels gesprekken gepland met Frank de Boermelden zo wisten verschillende nieuwmedia op donderdag 17 september te melden.

Trainer en oud-Startaan Dennis de Nooijer zonder club 

(Donderdag 17 september 2020) KSV Roeselare uit Belgie is failliet en daarom zit trainer en oud-Spartaan Dennis de Nooijer plotseling zonder club. Volgens een bericht van Omroep Zeeland op donderdag 17 september komt het faillissement door een bizarre opeenstapeling van vier dingen, een flinke schuld, valse beloften over geld, vage contracten en zelfs een zedenzaak. Het betekent een voortijdig einde van Belgische trainersavontuur Dennis de Nooijer

Ontwikkeling Feyenoord City staat niet stil

(Donderdag 17 september 2020) Mark Koevermans, Algemeen Directeur van Feyenoord over doorgang van Feyenoord City 'Er moet de komende twaalf maanden nog flink wat gebeuren.' Maar Feyenoord bevestigde wel deze donderdag, dat het doorgaat met de ontwikkeling van een nieuw stadion. Nog deze week zal het projectbureau Feyenoord City met het maken van het Technisch Ontwerp beginnen.

Besmettingen staf Vitesse maar wedstrijd gaat door 

Donderdag 17 september wordt gemeld dat bij Vitesse acht stafleden die bij het eerste elftal berokken zijn, positief getest hebben op corona, onder wie coach Thomas Letsch. Voorlopig moeten    zij in thuisquarantaine. Nicky Hofs en Edward Sturing leiden tijdelijk de trainingen. Het duel van zaterdagavond met Sparta, gaat vooralsnog gewoon door.   

Woensdag. ADO en Sparta ruilen linksback 

(Woensdag 16 september 2020) ADO Den Haag en Sparta Rotterdam zijn woensdag 16 september tot een akkoord gekomen over het ruilen van Aaron Meijers en Lassana Faye. Beide spelers worden verhuurd. Meijers speelt al sinds 2012 voor ADO en kwam tot 250 duels voor de club. De 31-jarige linkervleugelverdediger is na Tommy Beugelsdijk en Lex Immers al het derde boegbeeld dat de club verlaat. Linksback Faye (22) is geen basisspeler meer bij Sparta. Hij maakte bij Vitesse zijn eredivisiedebuut en heeft meer dan 100 profduels achter zijn naam staan.

Leeds United strikt Feyenoorder Summerville 

(Woensdag 16 september 2020)  Buitenspeler Crysencio Summerville verruilt Feyenoord voor Leeds United. De 18-jarige Rotterdammer heeft woensdag voor drie seizoenen getekend bij de club die na zestien jaar weer in de Engelse Premier League is teruggekeerd. Summerville doorliep de jeugdopleiding bij Feyenoord, maar speelde nooit in het eerste. Hij kwam wel op huurbasis voor FC Dordrecht en ADO Den Haag uit.  

Dinsdag. Atleet Raap zet in op Olympische Spelen

(Dinsdag 15 september 2020) Rafael Raap van de Rotterdamse atletiekvereniging P.A.C. is een grote belofte op het atletiek onderdeel van de meerkamp. De 21-jarige atleet werd dit jaar al tweede op het Nederlands kampioenschap in Apeldoorn en heeft  hoge ambities. Zijn doel: de Olympische spelen van 2024 

Honkbaltopper Amsterdam - Neptunus opnieuw afgelast

(Dinsdag 15 september 2020) De play-off wedstrijd in de competitie van de honkballers van het Rotterdamse Neptunus tegen hun aartsrivaal Amsterdam Pirates is voor de tweede keer in korte tijd afgelast. Bij de Amsterdamse landskampioen waren vrijdag al drie spelers met coronaverschijnselen. Op verzoek van de Amsterdamse Pirates werd het duel van aanstaande zaterdag 19 september uit voorzorg verplaatst naar dinsdag 22 september.

Uros Spajic, verdediger voor Feyenoord medisch gekeurd

(Rotterdam Maandag 14 september 2020) De Servische verdediger Uros Spajic die speelde voor het Russische FK Krasnodor is maandagochtend 14 september al medisch gekeurd bij Feyenoord en zal hoogstwaarschijnlijk een jaar op huurbasis in de Kuip komen spelen. Spajic werd in zijn vaderland opgeleid bij Rode Ster Belgrado en speelde vanaf 2013 achtereenvolgens voor Toulouse, Anderlecht en dus Krasnodar en werd afgelopen dinsdag al gepresenteerd.               

Wielrenster Demi Vollering naar SD Worx

(Maandag 14 september 2020) Demi Vollering uit Berkel-Rodenrijs komt de komende twee seizoenen uit voor Team SD Worx, dat is de nieuwe naam voor het huidige Team Boels-Dolmans. De Zuid-Hollandse bewees vorig jaar al met topklasseringen in de klassiekers zoals de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl haar talent. Demi Vollering won later in dat jaar met overmacht ook nog de Ronde van Emilia en ruim twee weken geleden, eindigde ze als derde in La Course. De drieëntwintig jarige Demi Vollering had nog een contract bij haar team Parkhotel Valkenburg voor 2021. Dat is in goed overleg tussen de beide ploegen ontbonden.

Tour ten einde (stockfoto pixab) 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.