woensdag 15 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Ove Kindvall, maker van de winnende goal, foto Wikipedia

VIDEO: 6 mei 1970: Feyenoord wint de Europa Cup I

6 mei 2020 (door de redactie)

Vandaag precies 50 jaar geleden won Feyenoord als eerste Nederlandse club de Europa Cup I - de voorganger van de hedendaagse Champions League. In de finale in Milaan versloeg Feyenoord onder leiding van trainer Ernst Happel het Schotse Celtic met 2-1. Een dag later vond er een massale huldiging plaats van Feyenoord op de Coolsingel. Rijnmond Sport staat er vandaag vanaf 17.15 uur uitgebreid bij stil.
 

Unieke beelden
In een speciale aflevering kijkt Rijnmond Sport terug op de finale tegen Celtic. Dit gaat gepaard met unieke beelden van de wedstrijd, waar de spelers van toen op terugkijken. Ook zien we een emotionele Eddy Treijtel. Deze keeper speelde in het seizoen 1969-1970 alle Europa Cup-wedstrijden, maar mocht de finale niet in het doel staan.

Attributen van verzamelaars
Over dit succes van Feyenoord is een boek gemaakt door Ellen Mannens en Robert van Brandwijk. Zij laten veel speciale attributen zien die door verzamelaars zijn achterhaald naar aanleiding van de gewonnen cup met de grote oren. Verder nemen we een kijkje in Schotland om te zien hoe tegenstander Celtic tegen dit duel aankijkt.

De aflevering
Tot slot blikt Rijnmond Sport natuurlijk ook terug op 7 mei 1970, toen de Feyenoorders werden gehuldigd op een bomvolle Coolsingel. De aflevering 'EC 50 jaar: Feyenoord de beste van Europa' begint woensdagavond om 17:15 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Houd ook onze online kanalen in de gaten met speciale interviews met de oud-Europa Cup-winnaars.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven