donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

51e boek Herman Romer

3 september 2018 (door de Redactie)

Herman Romer: Elf wrange verhalen over de liefde

Met de nieuwe bundel Feest aan boord publiceert de 87-jarige Herman Romer elf wrange verhalen over de liefde, met ingrediënten van hartstocht en begeerte, die zich bewegen op het snijvlak van goed en kwaad.

Een vroegere secretaresse en minnares vernedert een ondernemer. Een jongen beschermt zijn afglijdende moeder in het liefdesspel. Een jonge vrouw in isolement zoekt afleiding in gevaarlijke contacten. Een oudere vrouw laat haar jonge buurvrouw in verkeerde handen vallen. Een vroegere portier houdt zijn handen niet thuis in de bioscoop. Een weduwnaar ontnuchtert het mooiste meisje uit zijn jeugd.


Een actrice blundert in haar toenadering buiten het theater. Een gescheiden boekhouder vindt de verloren liefde terug. Een werkloze vertegenwoordiger terroriseert de jonge vrouw van een ander. Een niksnut voelt zich verleid door zijn jonge stiefmoeder. En een staffunctionaris in het bedrijfsleven lost knap de keuze op tussen twee geliefden.

Feest aan boord is alweer het 51e boek van de Rotterdamse auteur Herman Romer.

Herman Romer (Rotterdam, 2-2-1931) publiceerde ruim vijftig boeken. Hij schreef zowel historische non-fictie als romans, verhalen en gedichten. In 1971 ontving hij de Anna Blamanprijs voor literatuur, terwijl hij in 2004 werd onderscheiden met de Laurenspenning voor zijn historisch oeuvre. Vooral zijn romans De danszaal in het duister en Stad van verloren dromen trokken de aandacht. Zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Zwarte confetti roepen het drama van het Duitse bombardement op 14 mei 1940 op Rotterdam in de herinnering terug.

Deel dit bericht met je vrienden!