woensdag 20 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Uitsnede omslag juryrappport Citylab 2020. Foto CityLab010

3 miljoen voor 47 ideeën CityLab010

16 november 2020 (een van onze medewerkers)

Voor de zesde maal steunt Rotterdam initiatiefnemers met een plan voor de stad. Na een uitgebreide beoordeling koos de jury van CityLab010 uit 150 ingediende plannen, 47 als 'innovatief' bestempelde initiatieven. Daarvoor is in totaal € 3 miljoen beschikbaar. 

De 47 initiatieven die een startbudget ontvangen zijn verwerkt in een juryrapport dat te vinden is op www.citylab010.nl. Hier staat ook het uitgebreide rapport met daarin alle scores en toelichtingen van de Stadsjury. Een greep uit de initiatieven:

  • De Klauwen uit de Mouwen: een talentontwikkelingstraject voor Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Cool Down City: een project waar Rotterdammers worden aangemoedigd om hun stad zelf te verkoelen met bomen die ze gratis kunnen ophalen.
  • TherapySelector: een App die voor Hepatitis-C patiënt specifieke informatie combineert met klinische publicaties met resultaten van behandelingen.
  • REBOUND: vergeten of verwaarloosde sportvelden worden getransformeerd naar waardevolle openbare ruimtes.
  • STORE STORE: een educatieve ontwerp winkel en werkplaats waarin kwetsbare jongeren de kans krijgen om hun creatieve ideeën werkelijkheid te maken.
  • TRC Studio’s: Rotterdammers krijgen toegang tot het aanleren van nieuwe digitale vaardigheden die ze, hobbymatig of professioneel, kunnen uitoefenen.

Alle plannen werden door een stadsjury van 12 Rotterdammers beoordeeld. Dit jaar zijn ruim 150 ideeën ingediend. Het is de bedoeling dat, 'de beste en meest innovatieve initiatieven die een positieve bijdrage leveren bij het mooier en beter maken van de stad', een startbudget krijgen.

 

 

Lees meer over:

samenleving
Deel dit bericht met je vrienden!