vrijdag 17 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Vertelt de afgebeelde achtergrond iets over de nieuwe Tesla batterij? Afb website Tesla

22 September: Battery Day

21 september 2020 (een van onze verslaggevers)

Tesla dat in 2008 nog aan de rand van de ondergang stond en intussen zeer succesvol is, heeft met goed gevoel voor publiciteit haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering komende 22 september uitgeroepen tot Battery Day. Verwacht wordt dat Elon Musk, oprichter van Tesla, een belangrijke batterij-innovatie aan zal kondigen.

De veranderingen in samenstelling en productie die Tesla op 22 september verwacht wordt te gaan onthullen, zijn er dan ook op gericht om de prijs en de actieradius van de elektrische auto's van het merk dichter bij die van vergelijkbare traditionele brandstofauto's te brengen.Batterijen zijn immers een hoofdcomponent van de elektrische auto's van het merk en maken ook een belangrijk deel van de kosten van de auto uit. 

Persbureau Reuters meldde al in mei dat Tesla van plan is batterijen te onthullen die goedkoop zijn en die wel anderhalf miljoen kilometer mee zouden kunnen gaan. Het bedrijf werkt op dit moment voor haar batterijene samenwerkt met diverse Aziaatische bedrijven zoals Panasonic. Tesla werkt daarnaast ook aan verbeterde brandstofcelchemie die niet langer het schaarse kobalt nodig heeft en aan steeds meer geautomatiseerde productieprocessen. Het heeft daarvoor onder meer grote fabrieken in aanbouw bij Berlijn in Duitsland en in Freemont in Californië. 

Batteryday  van 22 september om 22.30 NNL tijd zal live op de site van Tesla te volgen zijn. 

Zie ook:

Lees meer over:

innovatie techniek
Deel dit bericht met je vrienden!