zondag 31 mei 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Roel van Deursen

14 dichters herdenken 14 mei 1940 met een lint van gedichten door Rotterdam

14 mei 2020 (door Joop van der Hor)

Op vele plekken waar in voorbijgaande jaren tientallen mensen zich verzamelden om de doden te herdenken op 4 mei, bijeenkwamen om op 5 mei de bevrijding te vieren en op 14 mei stil te staan bij het bombardement op Rotterdam, is 75 jaar Vrijheid in stilte gesmoord. 14 Rotterdamse dichters hebben gemeend om op 14 mei niet stil te zijn maar hun stem in licht verzet te laten klinken. Zij laten hun mond niet snoeren door een thans onzichtbare vijand genaamd Covid-19. Dit initiatief van Joop van der Hor en Michel Siep is in minder dan 12 uur gestalte gegeven en vastgelegd op film en social media door videograaf Roel van Deursen. Het materiaal is rauw, puur met straatgeluiden en interrupties. Niets gepolijst, hup in 1 keer op de film zoals het een 0 budget productie betaamd. 14 dichters maken, samen met de kijkers een nieuwe herinnering door het verleden toekomst te geven! Opdat wij wel vergeven maar niet vergeten! 

Deze film is online gezet om 13.27 uur, het moment waarop precies 80 jaar geleden de eerste bommen op Rotterdam werden afgeworpen !!!

Crew Blenheim

Initiatiefnemers ‘Lint van gedichten door Rotterdam’

Roel van Deursen, Michel Siep, Joop van der Hor 

Foto's: Roel van Deursen

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road