woensdag 1 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Nieuws

01
apr
RIVM: + 134 doden

Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.   

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. In totaal zijn er nu 1.173 mensen overleden aan het coronavirus. 

Meer

01
apr
Leestip. Sekswerk in Rotterdam gaat ondanks corona gewoon door: ze moeten wel

De ramen en bordelen mogen vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten zijn, de sekssector draait gewoon door. We spraken tientallen sekswerkers en hulpverleners over de risico’s van het uitvoeren van dit beroep tijdens een pandemie en analyseerden honderden online advertenties. “Ik werk met een mondkapje, maar dat is het enige dat ik aanheb.”

Meer

Van alle tijden: 'Pestfeesten'
31 maart 2020

De politie heeft terecht hard opgetreden tegen dat feestje met 28 jongeren in Grand Hotel Central. Bijna-overbuurman burgemeester Aboutaleb heeft daarop het hotel met onmiddellijke ingang gesloten. Daarmee wil hij kennelijk de ernst van de situatie onderstrepen en bovendien laten zien dat er met ...

Meer
01
apr
Leestip: Creatief ondernemen tijdens de coronacrisis

Het coronavirus legt momenteel wereldwijd het leven plat, en dat heeft grote gevolgen. Ook voor culturele organisaties, kunstenaars en creatieven. De website cultuur-ondernemen.nl heeft tips verzameld om je zo ondernemend mogelijk door deze uitzonderlijke periode heen te slaan.

Meer

31 mrt
Maatregelen verlengd tot 28 april
31 mrt
Joop Verhage (72) overleden
31 mrt
Vergeten Bombardement - en Vergeten Monument?
31 mrt
Stadsgedicht Vergeten Bombardement
30 mrt
De Rotterdamse Decamerone
29 mrt
Leestip: Zit er een luchtje aan het vertrek van Kuzu als fractievoorzitter van Denk?
29 mrt
Sluit de vakantieparken rond Rotterdam niet
28 mrt
Wereldtheaterdag op 27 maart: Een virus claimt de hoofdrol
Meer nieuws

Meest gelezen nieuws afgelopen 30 dagen

Column

Elk nadeel heb zijn voordeel (JC, nr.14)

Rein Heijne

Is het dit keer geen virus op mijn PC dat mij het leven zuur probeert te maken, dan is  het nu het coronavirus dat heel erg in-  en aangrijpend is. Gekwalificeerd als “meest kwetsbare” laat ik alles maar over mij heen komen en probeer ik mij zo goed mogelijk aan de van hogerhand aanbevolen of opgelegde spel- en leefregels te houden. Want ook nadat “De Wereld Draait Door” is gestopt wil ik zelf nog wel even door blijven gaan...
Lees gehele column
Van alle tijden: 'Pestfeesten'
31 maart 2020

De politie heeft terecht hard opgetreden tegen dat feestje met 28 jongeren in Grand Hotel Central. Bijna-overbuurman burgemeester Aboutaleb heeft daarop het hotel met onmiddellijke ingang gesloten. Daarmee wil hij kennelijk de ernst van de situatie onderstrepen en bovendien laten zien dat er met ... Meer

Grand Hotel Central. Kruiskade, Rotterdam Foto: tripad.

Agenda

Kopstoot

5 jaar geleden op 1 april 2015

Ruud en Louisa ‘Faas’ naar Portugal
01 april 2015

Zo’n 35 jaar lang waren Louisa (65) en Ruud Munnik (70) de graag geziene gastvrouw en gastheer van historisch café Faas aan het Zwaanshals. Honderden trouwe klanten namen afgelopen week afscheid van het populaire duo, nadat de zaak verkocht was. Wie nu zou denken dat dit horeca-echtpaar van een welverdiend pensioen gaat genieten, heeft het mis. Ruud en Louisa gaan binnenkort in de Portugese Algarve een nieuw café-restaurant beginnen, hun laatste harte- en levenswens.

Meer