maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Waterman. Bld 15e eeuwse miniatuur
21
okt

Watermannen

Weet niet of u iets heeft met astrologie, maar ondergetekende heeft iets teveel meegemaakt op dat gebied om er compleet negatief tegenover te staan.

Wat is nu het geval? Ik, als Steenbok, word geacht niet te vallen voor Waterman-mannen. Tsja, maar dáár komt toch de realiteit om de hoek kijken. Want ik ‘viel’ mijn hele volwassen leven al voor Waterman-mannen..Geen tientallen, hoor, zó erg is het nu ook weer niet!

Maar ik begin zo zachtjes aan te geloven dat ik compleet niet ‘voldoe’ aan mijn sterrenbeeld. Ik viel echt als een blok voor Watermannen. Één met blauwe ogen, één met bruine ogen en één met groene ogen.

Die eerste twee zo’n 38 jaar geleden, die laatste ongeveer 30 jaar geleden. En Waterman en Steenbok schijnt geen goede combi te wezen, volgens ‘De Astrologie’. Nu heeft daar óók nog eens je geboortedag -,jaar en tijdstip van geboorte invloed op. Lekker ingewikkeld, hè? Maar theorie en praktijk liggen soms mijlen ver uit elkaar.

Een Steenbok wordt óók niet geacht van behaarde mannen te houden. Ben ik effe fout bezig! Ben dól op mannen met borsthaar!!! Een echte Hollandse vent heeft haar op z’n bast, is mijn credo! Ik heb persoonlijk niets met van die gladde mannenlijven, sorry! Vind het heerlijk om even lekker door een bos borsthaar te ‘kroelen’. Daar komt, helaas, de afgelopen jaren niets meer van.

Ik, als Steenbok, wordt geacht goed te ‘matchen’ met een Stier. Dat kan kloppen: mijn drie favoriete mannen waren twee ooms en mijn beste vriend, alle drie Stier in de zogenaamde ‘Dierenriem’. Maar wederom: theorie en praktijk liggen soms mijlenver uit elkaar! Ik was stapelgek op die drie mannen, maar zo gek als op die Watermannen…Nee.

Even een ‘afschildering’ van het sterrenbeeld Steenbok: ‘Steenbok is aantrekkelijk, wijs, intelligent, vastberaden, gedisciplineerd, betrouwbaar en, arm of rijk: de Steenbok kleedt zich fantastisch!’....Lachen, dit! Persoonlijk draag ik het liefst een lange broek met colbert, sinds ik afgevallen ben. En ik weet dat niet iedereen dit kan waarderen. ‘What the heck: ik draag wat ik wil!’. En dat is nu weer zo’n typisch Steenbok-trekje.

‘Ruzie maken met een Steenbok is niet aan te raden: er is geen ander sterrenbeeld dat kan tippen aan Steenbok tijdens een ruzie’…Klopt: ik zwijg in alle talen tegen je áls ik ruzie met je heb. Maar om ruzie te krijgen met een Steenbok: dan moet je van goeie huize komen! Wij Steenbokken houden niet van ruzie! Even de astrologie er op nageslagen: dat klopt!

Tsjonge, het is niet niks om je ‘persoonlijkheid’ te leren kennen door de ogen van een astroloog. Je wordt verrast, maar ook verbaasd over wat je over ‘jezelf’ leest. 

En klopt dat nu allemaal? 

Lieve lezers: ik raad u aan om alles wat er over uw sterrenbeeld wordt  geschreven, met een korreltje zout te nemen. Er spelen meer dingen mee dan uw geboortedatum. Zo  zou een Steenbok ‘perfectionistisch’ zijn. Nou, dan voldoet ondergetekende totáál niet aan de criteria! Als het goed is, is het goed!

‘Steenbokken zijn eigenwijs’. Yep: dat klopt! Ben zo eigenwijs als de neten! Maar dat heeft ook een genetische reden.

Dus u ziet: lang niet alles wat de astrologen ons ‘voorschrijven’, klopt met de realiteit! En ik geloof al helemaal niet in het voorspellen van de toekomst via astrologie. Daar is deze Steenbok ietsjes te realistisch voor!  

Relevante reacties kunnen onder het stuk geplaatst worden. Mail daartoe met naam afzender en woonplaats naar: contact@vandaagenmorgen.nl 

 

Deel dit bericht met je vrienden!