donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

24
sep

Bert, Ernie en Sneeuwwitje

Sorry, ik ben hetero!

In gedachten zie ik heel veel wenkbrauwen omhoog gaan: wat is dat nu voor een titel? Moet je je tegenwoordig verontschuldigen als je ‘gewoon’ hetero bent? JA! Want het past niet meer in deze tijd, toevallig. Je moet op z’n minst homo/lesbo wezen, maar liever nog bi en het best is transgender. (Wist ik een paar jaar geleden zonder te googelen wat LHBT betekende, de afkorting LHBTIQ+ moest ik toch ècht effe napluizen, bij de i was ik ‘m namelijk kwijt!)

Hetero zijn kan ècht niet meer kan ik u verzekeren, dat is zó ‘jaren 60 van de vorige eeuw’!

Nu heb ik persoonlijk niks tegen LHBTIQ+-ers, leven en laten leven, toch? Maar een tijdje geleden werd in één klap mijn visie op onschuldige kinderseries verwoest: blijken Bert en Ernie gewoon een stelletje nichten te wezen! Gebaseerd op het dagelijks leven van de bedenker van die twee. Heeft die bedenker zelf verteld in een actualiteitenprogramma :”Nieuws van de dag”…

Daar ging m’n jeugdsentiment. Nu ben ik in de leeftijd van de Fabeltjeskrant, dus dan ga je je tóch een paar dingen afvragen. Misschien is meneer de Uil wel een vreselijke pedo geweest al die tijd. En Paulus de Boskabouter een transgender kaboutervrouwtje, weet jíj veel!

Kijk, dat Sneeuwwitje een sletje was daar zijn we het inmiddels allemaal over eens : die deed het met zeven kleine mensen (het woord dwergen is óók al uit den boze!). Gewoon een ordinaire snol dus. En Roodkapje was óók zo onschuldig niet: die luisde de wolf er in op een rotmanier. Die wilde gewoon die jager om mee te rotzooien. Heb ik het nog niet gehad over Assepoester en Doornroosje : die gingen voor niet minder dan een prins. Vréselijk zielig doen, maar ondertussen…Gewoon uit op geld, stelletje slettebakken!

Maar nu Bert en Ernie: de wereld is gek geworden! Op die manier ga je overal wat achter zoeken. Hoe zit dat dan met Bob de Bouwer en Wendy? Sjors en Sjimmie? Bas en Toos? En Hanneke en Janneke, dat waren toch óók ‘dikke vriendjes’? En Rikkie en Slingertje, respectievelijk een jongen en een aapje…Ik durf er geen eens aan te denken wat dáár achter zat!

Nee, mijn visie op al die onschuldige kinderdingen is compleet aan barrels! Nooit zal ik meer zonder bijgedachten terug kunnen denken aan de kinderseries, liedjes en boeken uit mijn jeugd: ben ík effe voor de gek gehouden!

Maar om nog even terug te komen op het hele LHBT-gedoe: de trend van tegenwoordig  is ‘in transitie zijn’. Er blijken namelijk steeds meer mensen rond te lopen in het ‘verkeerde lijf’. Die voelen zich sinds hun kindertijd al van het andere geslacht. Nu kan ik daar in principe geen oordeel over vellen, maar “what the heck!”. Al draag je als meisje zijnde liever altijd een lange broek, en speel je graag met auto’s hoeft dus nog niet te betekenen dat je in het ‘verkeerde lichaam’ geboren bent, toch?

Ik speelde als kind ook liever met mijn racebaan, en klom ook in bomen, bouwde boomhutten en ging slootje springen in de griend met mijn vriendjes. (Kwam ik meestal tot m’n middel onder de modder thuis, want ik was een stuk kleiner dan de jongens…) En tegenwoordig draag ik graag een pantalon met colbert. Maar ik heb nooit de neiging gehad om naar mijn arts te stappen en tegen hem te zeggen: “Maak alstublieft een kerel van me!”. Er lopen mij te veel leuke mannen rond!

Maar is dit niet een ‘ding’ van de tegenwoordige tijd? We ‘mogen’ , gelukkig, overal open over zijn. Ook over onze gevoelens en zo. Maar dan vraag ik me tóch af: gaan we dan niet ‘tegen de natuur in’? Of tegen de Schepping zo u wilt? Vind dit serieus een moeilijke kwestie. Het is trouwens wèl Big Business! Hele tv-programma’s worden er aan gewijd. En sommige mensen kun je volgens mij ook iets aanpraten. Neemt niet weg dat er ècht mensen op deze aardkloot rondlopen die het vreselijk moeilijk hebben met hun uiterlijke geslacht. En dat is dan vaak ook duidelijk te zien.  Dan kan ik alleen maar zeggen: “Volg je hart en je gevoel!”.

Maar om nog even terug te komen op Bert en Ernie: ik geloof er geen reet van! Gewoon een modegrill, een gebrek aan aandacht! Blijf met je tengels van onze tv-vriendjes! En hetero zijn is geen schande, verdorie!

Reacties:  contact@vandaagenmorgen.nl 

Deel dit bericht met je vrienden!