donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

28
sep

QRgernis

Mijn eerste vraag aan u is: heeft u al een QR-code? Nou, ík niet! Heb op allerlei manieren zo’n ding proberen aan te vragen maar mijn apparaten zijn ‘niet compatible’ om de diverse apps te downloaden, met andere woorden: het spul is te oud!

En aangezien ik effe de middelen niet heb om nieuw spul aan te schaffen, probeer ik al uren telefonisch een code aan te vragen. Nou, je krijgt nog eerder de Paus aan de lijn! Na een minuut of 6 een reuze aardige jongeman aan de draad. Verbond me door…een robotstem vroeg me om mijn BSNnummer in te voeren. Dat deed ik blijkbaar niet snel genoeg, want halverwege kreeg ik te horen dat dat nummer niet geldig was. What the heck! Niet gèldig??? Zijn ze bij de Overheid van ’t padje??? Ben verdikke een half uur bezig geweest om het steeds opnieuw te proberen; toen liet ik de moed zakken. En als Gryn de moed laat zakken is het èrg, héél erg!

En weet u waaróm ik nu persé zo’n code ‘wil’ hebben? Ik wil volgende week op mijn vrije dag met een vriendinnetje gaan lunchen bij het restaurant in mijn wijk. Heb ik wel verdiend na 4 weken continu aan het werk geweest te zijn dacht ik zo. Ging alleen naar huis om te eten en te slapen. Ik ben dól op mijn werk, maar ik merk de laatste tijd dat ook bij míj de jaren gaan tellen…

Via een lieve klant hoorde ik dat er een speciaal telefoonnummer is om dus een papieren code aan te vragen. Mijn advies: heb geduld, héél veel geduld! En toets na doorverbonden te zijn alstublieft een 2!

Wat een gesodemieter brengt dat ellendige virus teweeg! Hadden we eerst al die vermaledijde muilkorven, toen die haast verplichte prikken, krijgen we nu dít! Als je uit eten wilt , of naar een concert bijvoorbeeld, moet je een code hebben. Ze hadden de gevaccineerden beter een stel gele oormerken toe kunnen sturen, was minder omslachtig geweest! Nu ben je als goedwillend burger uren bezig om iets te bemachtigen waar ik in principe totáál niet achter sta. Voel me nèt een soort van slachtvee!

En dat alles alleen maar om te gaan lunchen! Nu ben ik in de veronderstelling dat ze bij het bewuste restaurant zéker niet moeilijk zullen doen, maar ik begin me tòch een paar dingen af te vragen. Waarom krijg je ná je prikken een papier mee wat je “altijd bij je moet dragen”? Is dat dan niet voldoende? Of wordt het ons weer zoals te doen gebruikelijk op een sneaky manier lekker ingewikkeld gemaakt allemaal?

Ik ben nu zo ver dat ik de Overheid voor geen meter meer vertrouw! Zou haast een Complotwappie worden!!!

Na mijn tweede borrel opnieuw geprobeerd. Maar ook die tweede bood geen uitkomst. Aan de derde begin ik pas vanavond, en dan is dit nummer niet meer bereikbaar.

Denk dat ik maar eens vroeg mijn diner in de oven kwak en ook vroeg mijn klamme lappen opzoek. Dat hele gedoe met die …-code komt me de strot uit! Heb ik nog één advies aan onze démissionair minister van VWS: Hugo, please, stuur alle gevaccineerden een stel gele oormerken. Scheelt enórm veel frustratie bij ‘het volk’. Daaruit voortvloeiende ook enorm veel minder doktersbezoek vanwege te hoge bloeddruk. Scheelt óók weer een berg uitgaven aan medicijnen. Snijdt het mes weer aan twee kanten, niet dan?

En dan nóg een vraag: kunt u dan die oormerken ook in verschillende kleuren leveren? Heb persoonlijk liever lekker fel paars: geel is namelijk mijn kleur niet!

Deel dit bericht met je vrienden!