woensdag 16 juni 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

De beste... Bld. pxhere
05
jun

Ontzettend ontsmettend

‘Geniet’ u ook zo van al dat ontsmetten met gel en alcohol? Nog nooit zulke schone handen gehad als het afgelopen jaar! En ook nog nooit zoveel mensen met eczeem aan hun handen in de toko gehad.

Nu weet ik wel: je kunt niet voorzichtig genoeg zijn deze tijd, niet waar? Maar de handvatten van onze winkelmandjes beginnen langzamerhand op te lossen krijg ik de indruk. Zo ook mijn handen…Had ik vóór Corona prachtig lange nagels; nu zijn het korte gebrokkelde stompjes! Whaaaa!!! Één schrale troost: ik ben niet de enige. Legio vrouwen met normaal gesproken schitterende vingernagels lopen nu met gescheurde, gespleten en afgebrokkelde stompjes rond. En er is weinig aan te doen zo lang er nog Corona heerst.

Bij ons in de toko staat bij de ingang zo’n paal waar je je handen onder kunt houden, en waar dan zo’n straaltje ontsmettende gel uit komt. Soms zorgt dat voor regelrecht hilarische momenten! Bijvoorbeeld als men de handen er te lang onder houdt. Dan komt er zó veel uit dat ze praktisch hun hele lijf er mee kunnen ontsmetten! Als ik dan hun wanhopige blikken zie roep ik steevast:”U kunt gelijk uw voeten doen, hoor!”. Moet u dan die gezichten zien: gewéldig!

Sommigen staan uitgebreid hun handen en onderarmen te ontsmetten: je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen, niet dan?” Kan me daar wezenloos aan ergeren, vooral als zulke mensen dan óók nog eens om zich heen kijken met zo’n blik van:”Kijk mij eens goed de regels opvolgen!”. Grrrr

Toegegeven: het is gouwe handel! Vooral voor de producenten..En indirect ook voor de diverse geneesmiddelenfabrikanten: er gaan vreselijk veel antischimmelcreme’s over de toonbank. Want door al die alcohol gaat de natuurlijke bescherming van je huid er aan. Heb je veel meer kans op schimmelinfecties…Nooit aan gedacht zeker? Nou, ik dus wel! Dat brengt mijn beroep met zich mee. Vandaar dat ik het uit m’n hoofd laat om overal maar m’n handjes met alcohol in te smeren, ik kijk wel uit!

Pasgeleden was ik bij de Jumbo hier ter plaatse. Ik stond met mijn kar te wachten achter een oudere heer, die uitgebreid en op z’n dooie akkertje zijn handen twee (!) keer stond te ontsmetten. Ging al een beetje over m’n kar hangen, want het duurde maar en duurde maar. Sakkerdesakker, vent, schiet óp! Heb niet de hele avond de tijd!

Of ‘ie het me hóórde denken draaide hij zich om, keek me aan met zo’n zelfgenoegzame blik en ging vervolgens door het poortje. En daar bleef hij staan.

Hij wierp mij een vorsende blik toe, waarschijnlijk in afwachting van de dingen die volgens hem moesten komen. “Dat had je gedacht, vader! Ik ga echt m’n tengels niet door die zooi halen!”

Maar nu wilde ik toch echt wel eens een keer naar binnen, dus wierp ik hem boven mijn muilkorf een vette knipoog toe, en duwde mijn kar zachtjes doch enigszins dwingend door het poortje. De engerd sprong gelukkig opzij, en eindelijk kon ik aan mijn rondje boodschappen beginnen. Toen ik de winkel verliet, zag ik hem zijn handen voor de derde en vierde keer ontsmetten. Maar weet u wat nu de beste manier van ontsmetten is? Inwendig! Met een goed glas whisky!

Een aantal jaar geleden een wond ontmet met Glenn Talloch: de jodium was opgedroogd. Toen mijn arts dat hoorde zei hij:”Drankmisbruik! Dat moet je innemen!” Ben dól op die man!

Dus beste lezers: neem het aan van “Uw eigen drogist: niets zo goed als inwendig ontsmetten met whisky!”.

Nou, vooruit: het mag ook een cognacje zijn…

Deel dit bericht met je vrienden!