dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Poetin, de kernoorlog en de oliebollen Bld. Teunie
31
dec

Terugblik over de oliebollen

Poetin schijnt zijn natie te vertellen dat het westen oprukt en Rusland bedreigt waardoor een kernoorlog ter verdediging van zijn prachtige vaderland zo’n gek idee nog niet is. Het klimaat verkeert in een ongekende levensbedreigende crisis, een virus vreet de kwaliteit en kwantiteit van ons zorgsysteem aan.

De complotdenkers onder ons wentelen zich nog eens behaaglijk in de onbetwistbare zekerheden van het eigen complot. Principiële anti-vaxxers feliciteren zichzelf en elkaar met hun mensmoedige eigen keuzes. Beide groepen beschuldigen de overheid, de politiek, de rechtspraak, de vrije pers en de wetenschap van manipulatie, een begrip dat zij pas op waarde zullen leren schatten als Poetin hier werkelijk komt buurten.

Ondanks dat alles zitten wij op oudejaarsavond met bepoedersuikerde, van de alcohol rood aangelopen, neuzen oliebollen etend te wachten tot Bohemian Rhapsody is uitgeklonken en de laatste seconde van het oude jaar is weggetikt. We hopen vurig dat het obscene bedrag aan prijzengeld van de Postcodeloterij in onze straat terecht komt of we maken ons er zorgen over dat dit zal gebeuren terwijl wij als enige in de straat er niet aan mee doen. We klagen dat ZE ons oudejaarsvuurwek óók nog hebben afgenomen en drinken er nog een stevige borrel op, of twee. Waarna wij onze oudejaarsroes tot diep in nieuwjaarsdag van ons af te snurken om vervolgens katerig het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen in te schakelen op tv.

Ach, “Je bent wat je eet” zullen we maar zeggen…

Deel dit bericht met je vrienden!