donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Op naar Rutte 800 -zelfde moment uit 2 hoeken Bld. cco
11
sep

Op naar kabinet Rutte 800

In het speciale, in Londen te bouwen, theater gaan deze hologrammen dan optreden en kunnen de bejaarde ABBA-leden achter hun rollator of in hun luie fauteuil genieten van hun welverdiende oude dag. Geen optredens van uitgemergelde rimpelrijke oude lijven zoals bij The Stones, nee ABBA blijft haar jonge glorie blijven uitstralen.

Met een liveoptreden heeft een dergelijke vlees- en bloedloze avatarshow natuurlijk helemaal niets te maken. Geen idee of Bennie en Björn zelf op dit bizarre idee kwamen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat muzikanten, die de kracht van de interactie tussen performers en publiek kennen, ooit ook maar een seconde zouden kunnen denken dat hologrammen de plaats in kunnen nemen van levende muzikanten. Hadden de beide A-dames, net als in de naam ABBA, de beide B-heren maar gevangen kunnen houden en behoeden voor dit b-idee. Geen idee of dit onzalige initiatief succesvol gaat worden.  Ik heb er zo mijn twijfels bij al moet ik toegeven dat iets dergelijks wel een leuke attractie voor de Efteling kunnen zijn. Gewoon voor erbij dan. Hopelijk begraven ze het groteske, ongetwijfeld tijdens een koortsdroom geconcipieerde, idee om virtuele muzikanten te laten optreden als betrof het een liveconcert en sluiten ze die hologrammen gauw op in hun digitale hol om ze te laten desintegreren tot onschuldige pixels.

Hoewel… er is misschien ook een mooie toepassing denkbaar. Als we van kabinetsleden nu eens hologrammen maken. Daar, immers, herhalen ze steeds zetten dus er kan gemakkelijk iets gemaakt worden dat nog honderden jaren mee kan. Avatars voeren dan het eindeloos formatiegedrein uit. Heerlijk toch?  Op naar kabinet Rutte 800..., technisch kan het hè?

Deel dit bericht met je vrienden!