zaterdag 11 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

08
jun

Gaat Nourdin el Ouali het leren? Zucht ……….

Tijdens de demonstratie op de Erasmusbrug tegen de moord op George Floyd en vermeend racisme in ons land stond ook Nourdin el Ouali (Nida) tussen de demonstranten. Hij stond niet alleen, hij had zijn zoontje van één jaar aan de borst geklemd.

El Ouali schijnt pedagoog te zijn. Het gerucht gaat dat zijn opleiding zich heeft beperkt tot het eten van een halalbroodje in de kantine van een pedagogische academie en dat gerucht zou best weleens kunnen kloppen. Je hoeft geen pedagoog te zijn om te weten, dat een éénjarig kind vrijwel niets opsteekt van zo’n bijeenkomst.

Het meenemen van zijn zoontje heeft dus een andere reden gehad. Misschien had zijn vrouw even geen tijd en moest hij oppassen? Misschien: “Kijk mij eens extra goed zijn?” Of misschien wil hij zijn zoon al van jongs af aan leren je te verzetten tegen discriminatie.

Laat ik maar van alle drie uitgaan.

El Ouali heeft zich, naast “gedreven” pedagoog, ook vooral laten kennen als fanatiek moslim! Richtte zelfs een islamitische partij op, is verdediger van islamitisch onderwijs zelfs als daar misstanden zijn en leest op een receptie voor uit de Koran, een boek waarin het grootste deel van de bezoekers van die receptie als minderwaardig wordt beschreven. Nog nimmer heeft hij zich in het openbaar verontschuldigd voor de vele namens zijn geloof ook in ons land gepleegde aanslagen. Merkwaardig omdat onder de uitroep “Allah akbar” geweldsmisdrijven plegen m.i. blasfemie is als je zo voor vrede en verbinding bent. 

Maar zie nu, moslim zijn en tegelijkertijd tegen discriminatie demonstreren. Een hoopvolle ontwikkeling. Waarschijnlijk een begin?

Dus binnenkort zal hij wel zeggen, dat hij – ondanks de Caïro-verklaring – voor de universele rechten van de mens is.

Hij zal zich gaan uitspreken tegen huwelijksdwang, polygamie en de ondergeschikte positie van vrouwen binnen zijn geloofsgemeenschap.

Hij zal de Sharia openlijk aanvallen, omdat die uitgaat van de minderwaardigheid van vrouwen en niet moslims. Het is een stelsel van wetten, waarin discriminatie is geïnstitutionaliseerd.

Hij zal met een regenboogvlag naar de moskee gaan, om zijn homoseksuele geloofsgenoten te laten zien dat hij ze niet verwerpt. Dat hij islamitische transgenders moedig vindt en hen ondersteunt.

Hij zal in die moskee ook uitleggen dat het een universeel recht is om een eigen mening te hebben. Dat het bedreigen met de dood van mensen die besluiten de islam te verlaten onrechtmatig is.

Hij zal zich gaan uitspreken tegen de passages in de Koran, waarin bedreigingen staan van andersdenkenden,waaronder miljoenen christelijke, hindoestaanse, taoïstische, boeddhistische, humanistische en atheïstische landgenoten.

Hij zal de passages in datzelfde boek, waarin beschreven staat hoe je met slaven dient om te gaan in de tijdgeest plaatsen en apocrief verklaren.

Hij zal het opnemen voor Joden die door zijn geloofsgenoten,met verwijzing naar de Koran, bedreigd, beledigd en aangevallen worden..

Hij zal  – heel even maar hopen we – teruggaan naar Marokko om ook daar een demonstratie te organiseren tegen discriminatie? Kritische Berbers en andersdenkenden kunnen daar zomaar om hun politieke mening door geheime politie van straat worden gehaald. Die politie kan ongestoord optreden, want hun optreden filmen is levensgevaarlijk.

Nee, ik zie die ommezwaai van Nourdin wel zitten of zou het zo zijn dat Jezus van Nazareth 2000 jaar geleden al gelijk had toen hij zei:

 

3 Waarom ziet u wel de splinter in het oog van uw broeder, maar merkt u de balk in uw eigen oog niet op? 4 Of, hoe zult u tegen uw broeder zeggen: Laat toe dat ik de splinter uit uw oog haal; en zie, er is een balk in uw eigen oog? 5 Huichelaar, haal eerst de balk uit uw oog en dan zult u goed kunnen zien om de splinter uit het oog van uw broeder te halen.

Matteüs 7:3-5 (HSV)

Leuk dat het begrip HUICHELAAR toen al bestond. HYPOCRIET waarschijnlijk nog niet anders was dat ook wel gebruikt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Ronald Sørensen

Ronald Sørensen

Ronald Sørensen (Rotterdam, 4 mei 1947) is een Nederlands politicus. Hij was lid van de partijen Leefbaar Rotterdam en de PVV, voor welke partij hij van 2011 tot 2015 in de Eerste Kamer zat. In 2017 stapte hij over naar het Forum voor Democratie van Thierry Baudet.