zaterdag 4 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

29
okt

EU Houden wat je hebt

Op deze site lees je af en toe de mening dat ook Nederland, in navolging van de Britten ,vaarwel tot de Europese Unie zou moeten zeggen. Gelukkig is dat nog maar een kleine groep. Ik weet wel er is en blijft van alles aan te merken op de Europese Unie zoals die nu functioneert. Dit soort misstanden moeten ook krachtig bestreden worden. Maar wanneer de EU in de huidige vorm niet zou hebben bestaan dan zou die als de sodemieter opgericht moeten worden. In het huidige wereldbeeld met Rusland, China, de VS met Trump ben je van weinig dingen nog zeker.

Mede dankzij de EU staat Nederland op dit ogenblik bij de top vijf van de best functionerende economisch presterende landen.

Waar zouden we staan in Rotterdam met de industrie, de haven, de scheepvaart, de handel en, het vervoer zonder de EU.?

Een klein neutraal landje dat alleen zijn eigen broek een beetje kan ophouden.

Ik heb als jongeman drie jaar in Londen gewoond en gewerkt. En ik kan met zekerheid voorspellen dat die hele Brexit zeker nu die aangevoerd wordt door de huidige clown, een grote mislukking gaat worden.

Engeland is niet meer het wereldrijk dat de oceanen bestierde. De vroegere kolonies zoals Canada en India doen het soms beter dan het eigen land.

Er wordt vaak gelachen in Engeland om dat kleine brutale landje aan de overkant van de Noordzee. Maar laat ons maar schuiven. Binnen twee jaar komen de Britten smeken om opnieuw lid te mogen worden van de EU.

Wat zeggen we dan. "Als u eerst de uitstaande rekening van uw vorige afscheid betaalt willen we er best opnieuw over nadenken."

Deel dit bericht met je vrienden!

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan

Geert-Jan Laan (1943, Delfzijl) is mede-oprichter van de nieuwe weekkrant Rotterdam Vandaag & Morgen.
Laan begon zijn journalistieke carrière bij Het Vrije Volk en het Rotterdams Parool, werkte van 1970 tot 1975 als sociaal economisch redacteur bij Het Vrije Volk en bedreef tussen 1975 en 1982 samen met Rien Robijns onderzoeksjournalistiek, o.a. naar Lockheed/Northrop, OGEM, etc. Ze wonnen de persprijs 1980 en publiceerden samen vijf boeken.

Daarna werkte Laan tot 1990 als plaatsvervangend hoofdredacteur/directeur van Het Vrije Volk te Rotterdam. Via zijn eigen PR- en journalistiek productiebureau deed hij in 1991 ,in opdracht van Robert Maxwel, onderzoek naar de eerste Nederlandse tabloid.

Hij was tot 2003 hoofdredacteur van Nieuwsblad/Dagblad van het Noorden en was onder meer voorzitter van het Nederlands Persmuseum te Amsterdam. Tevens was hij voorzitter van de Commissie Dag van de Persvrijheid.